16 Aralık 2015 Çarşamba

Duygularıma esir oluyorum..




Olmayacaksın !! 
Bu dönemde kafanı başka şeylerle meşgul etmeyeceksin ! 

Ama yapamıyor insan.. Birşeyi çok isteyipte olmaması ne demek bilirmisin ? diye düşünüyorum sonra da aman ya iyikide olmadı şimdi onunlada mı ugraşıcaktım diyorum.. Kısaca gelgitler yaşıyorum bu aralar.. 

Ömrümde Sükut

Çıngıraksız, rehbersiz deve kervanı nasıl,
İpekli mallarını kimseye göstermeden,
Sonu gelmez kumlara uzanırsa muttasıl,
Ömrüm böyle esrarlı geçecek ses vermeden,
Ve böylece bu ömür, bu ömür her dakika,
Bir buz parçası gibi kendinden eriyecek.
Semada yıldızlardan, yerde kurtlardan başka,
Yaşayıp öldüğümü kimseler bilmeyecek!
Cahit Sıtkı TARANCI

30 Kasım 2015 Pazartesi

Hayvan Çiftliği - George Orwell




BÜTÜN HAYVANLAR EŞİTTİR AMA BAZI HAYVANLAR ÖBÜRLERİNDEN DAHA EŞİTTİR
1984 e çok benzeyen ama iktidar sevdasının hayvanlar aleminde geçtiği bir peri masalı :) 

Domuzlar dikdatoryası...




Devrimin başlangıcı  :
"Evet yoldaşlar, yaşadığımız hayat nasıl bir hayattır? Açıkça söylemekten korkmayalım: Şu kısa ömrümüz yoksulluk içinde, sabahtan akşama kadar uğraşıp didinmekle geçip gidiyor. Dünyaya geldikten sonra yaşamamıza yetecek kadar yiyecek verirler; ayakta kalanlarımızı canı çıkana kadar çalıştırırlar; işlerine yaramaz duruma geldiğimizde de korkunç bir acımasızlıkla boğazlarlar. İngiltere'de, bir yaşına geldikten sonra, hiçbir hayvan mutluluk nedir bilmez, hiçbir hayvan dinlenip eğlenemez. İngiltere'de hiçbir hayvan özgür değildir. Hayatımız sefillikten, kölelikten başka nedir ki! İşte, tüm çıplaklığıyla gerçek budur.
"Peki, bu durum, Doğa'nın bir yasası mıdır?

28 Kasım 2015 Cumartesi

1984 George Orwell

Üniversite 1. sınıftayken hocamızın okumamız için önerdiği kitaplardır kendileri.. uzun yıllar önce yazılmasına rağmen güncelliğini ve gerçekliğini gün geçtikce arttırıyor..

1. sınıftayken 1984 ün filmini izlemiştim ama fareli sahneden korktuğum için kapattım ve bir daha açmamıştım.. bugün bunun pişmanlığını yaşıyorum.. neyse sonunda ikisinide okuyanlar kervanına katıldım bende. :) 

27 Kasım 2015 Cuma

Nasılız ? Benim gibi KPSS ye hazırlanan var mı ?

Haftada bir de olsa bloga bakmaya çalışıyorum gözden kaçırdığım bir şey varsa affedin :) 



Ekim ayının başından beri ders çalışmaktayım ve bayada konularda ilerledim ( Tarih inklaplardayım - dershanede daha beylikler yeni bitti ) 
bu gidişatta matematik özürlü biri olarak ne yapcam diye düşünürken lys döneminde hayat kurtaran Antremanlarla Matematik 2. kitabından aldım amma velakin matematiği hayatımdan kökten kazıdığım için onu bile yapamadım :( 

17 Kasım 2015 Salı

Ders çalışmaktan gözümün feri söndü.

      Bu aralar çok yorgun ve halsiz hissediyorum kendimi. Ben ki uyandıktan sonra 2 dk daha gözümü kapayamazdım 24 saat hiç uyumadan durabilirdim ama yaşlandım sanırım ( yazdan bu güne :D ). Ders çalışmak insanı acayip yoruyor bunu farkettim. LYS döneminde daha enerjiktim daha hırslıydım ama geçen 4 yılda baya körelmiş bu duygularım sanırım :(

       sabah akşam çalış rakiplerim nerede acaba ben niye pinekliyorum diye düşün bi hırsa gel ama sabah dershaneye gitmemek için bin türlü bahane uydur.. ! kendime de kızamıyorum artık kafa yorgunluğu geçmiyor doktor!!

       ev işleri , yemek, dersler vs acayip hırpalandım bu aralar ama DURMAK YOK ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM...

5 Kasım 2015 Perşembe

Sinirlenmemek elde değil..

Hastane günlerimden bir gün..
Güzel güzel aldım randevuyu gittim hastaneye.. sıramı bekledim, yaşlılara yer verdim yoruldum belim koptu ama umudumu kaybetmedim... en sonunda benim sıram geldi ve girdim doktorun yanına..

29 Ekim 2015 Perşembe

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN..




Binlerce şehidin kanıyla sulanan bu yüce vatanda; esaretten kurtularak halk egemenliğinin kabul edildiği bu anlamlı günü kutlamak bizlerin en büyük hakkıdır.

16 Ekim 2015 Cuma

Bu senenin konusu KPSS !!!




Merhaba yine ben :)
tam okul bitti rahatladım diyorum yine birşey çıkıyor.. iş bulma sorunu... :( 
aradım taradım (fazla kasmadım.. ) iş bulamayınca kpss ye hazırlanmaya karar verdim.. 

14 Ağustos 2015 Cuma

Yazın gelmesini bekleyip evden çıkamayanlar burda mı?




Yine bir yaz geldi geçti ve hiç bir planımi gerceklestiremedim.. Henüz tatile cikabilmis değilim eşimin izninden ötürü,  büyük ihtimal gelecek hafta bir erikli türü yapıcaz oda olursa tabii :)

Okul bitti sonunda rahatladım derken şimdide günler geçmek bilmiyo.  Ev hanımı olmak çok zorlu bir ismis :) şaka bir yana gerçekten çok zor, bütün işler sana bakıyor sürekli onlarla ilgilenmek zorundasın  e eksik bişi olduğunda - dersim vardı yetistiremedim - de diyemiyosun :)  bi kere y

23 Nisan 2015 Perşembe

Merhaba Yeniden...

Uzun zamandır yoktum ilgilenemiyordum. malum mezuniyet telaşı, tez stresi sınavlar derken yazamadım kusura bakmayın. Baksanızda artık buralardayımm :)
Hayatımda ki tek değişiklik mezun olunca ne yapacağım stresinin kat be kat artması oldu..
okumaya alışmıştım halbuki.. en iyisi ales'e gireyim dedim ve başvurumu yaptım.. çok çalışacakmışım gibi birde kitap aldım ama "cümlede anlamdan" öteye gidemedim :) sıkı sıkıya hazırlık geçmiş bizden artık. sıkılıyorum ders çalışırken.

27 Mart 2015 Cuma

başlık şart mı ?? :)



uzun zaman bakamadım bloga farkındayım ancak bu sene okuldan mezun olma telaşı, dersler, ödevler ve birde tez telaşı sardı beni kafamı kaldıramıyorum :( Ales'e başvuruda yaptım öğrencilikten emekli olucam sanırım :)

hayatımdaki tek değişiklik boyama işlerini evde bulunan eşyalar üzerinde denemem sanırım :) eşantiyon saatin kenarlarını bordoya boyadım şahane oldu :) ikea koni vazosunu krem rengine boyadım tadından yenmez :d

Size bol aksiyonlu günler ben haber yazmaya geri döneyim :)

24 Şubat 2015 Salı

Mutfak Dolabı Boyama

15 gündur Ankaradaydim ve Blogla ilgilenemedim. Ancak yeni bir malzemeyle karşınızdayım.  :)
ta daaaa.... Annemin mutfağını boyayacagimi söylemiştim ve sonunda boyadim..

14 Şubat 2015 Cumartesi

Blog İpuçları / Navbar Kaldirma

Sinir bozucu Navbari blogumuzdan kaldırmak için 2 yöntem var. :)

1.yöntem Kodlu 2. si ise kodlarla uğraşmadan navbarı kaldırabileceğimiz bir yöntem.



11 Şubat 2015 Çarşamba

Fox tv | Aşk Yeniden


Fox da bu aksam baslayan dizimiz Aşk
Yeniden.. Sinema filmi tadinda romantik komediye tas cikartan, oyunculariyla ayri bir anlam kazanan dizi ilk bölümüyle ilgimi cekmeyi basardi. 

9 Şubat 2015 Pazartesi

Kore Efsaneleri

Nasıl bizim efsaneleri batıl inançlarımız varsa başka ülkelerde yaşayan başka inanışlar olan insanların da batıl inançları var. Mesela Amerikalıların bir sözü bana saçma gelir " gökten kedi köpek yagiyor". Bana saçma gelir evet ama demekki böyle birşey zamanında olmuş.  Yada bizim Ergenekon destanimiz. Uydurma mi bunlar? Tarihte bir zamanda yaşanmış olayların günümüze kadar belkide abartılarak gelmesidir bence. 



7 Şubat 2015 Cumartesi

Korece Isminiz Ne Olurdu?

Kore de isimlere ne kadar önem verildiğini az çok biliyoruz. Aynı Türkiye'de olduğu gibi yıllarla isimler Kore'de de değişiklik gösteriyor
Kore'de bebeklere isim bulmak oldukça ciddiyet isteyen bir iş kesinlikle.

5 Şubat 2015 Perşembe

Sevimli Facebook ve Twitter Takip Butonu


Sosyal medyanın önemi tartışılamaz. yazılarımızı daha çok okuyucuya ulaştırmak için sosyal medyada da yazılarımızı paylaşmalıyız. 
Peki siz blogunuza Facebook ve Twitter butonları koydunuz mu ? Peki takip butonlarının dikkat çekici ve sevimli olmasını istermisiniz ? 


Tek Yapmanız gereken ;

-kontrol paneli -yerleşim -gadget ekle- html java script 

aşağıdaki kodu açılan sayfaya kopyalıyorsunuz kullanıcı adınızı ve resmin url sini girdikten sonra takip butonlarınız hazır!! :)

4 Şubat 2015 Çarşamba

Blog Ipuçları- Ücretsiz Blogger Sablonları

Beğendiğim bir kaç ücretsiz şablon buldum ve sizlerle paylaşmak istedim..

Öncelikle Temayı yüklemek için 
- blogger kontrol paneli- şablon
- yedekle/geri yükle ( her ihtimale karşı yedeğini alın)
- İndirdiğiniz XML dosyasını yükleyin.



1-


                                                     Demosunu Görmek İçin Tık Tık
                                                             İndirmek için Tık Tık





Cadı babanne...

Psikologların yalancisiyim bende birinden duymuştum,  "bize rahatsız insanlar gelmiyor. Hasta olanların, hasta ettiği  saglikli kişiler geliyor" demişti birisi.. cümle garip oldu ama gece gece anca toparlayabildim :) 
Dün bütünleme sınavım vardı öğlen Esenler'de otobüse bindim oKula gidicem e giderken de ders çalışıcam filan diye düşünüyorum ama beni normali bulmaz ki!

2 Şubat 2015 Pazartesi

31 Ocak 2015 Cumartesi

Kitap Yorumu // Masumiyet Müzesi

Masumiyet muzesini okudugumda üniversite 1. siniftaydim. O zamanlar kaldigim yurtta mavi sacli, zayıf ,mini etekli bir kiz vardi. Bu kadar mi denk gelirdi? Kizi tanimamama ragmen adini fusun koymustum.. Sonra kizin hayatini ogrenince ne kadar dogru bir yakistirma yaptigimi anladim.



Romanın ilk cümlesi "hayatımın en mutlu aniymis bilmiyordum!" diyerek başlıyor.  Adına bakıp aldanmayın içinde ne yaşananlar nede aşk hiç masum değil...

Baskasiyla nisanli, zengin bir ailenin oglu olan  Kemal’in yoksul akrabalarının kızı Füsun’a aşık olması ve ona delice bağlanmasıyla başlıyor. Füsun’a olan aşkını bir saplantı haline getiren ve yıllarca ona kavuşma hayalleri ile deli divane gibi yaşayan Kemal’in hikâyesidir.


Beyaz Show/ Yapisik Kardesler/ Siyam Ikizleri


cuma gecelerini etiket yapan bir program beyaz show benim için :) eksik olmasın beyaz'da o etiketi sonuna kadar hakediyor. Gerçi benim için en unutulmaz bölümü Sezen Aksu'yu programa davet ettiği gün olmuştu. 
Bugün programda konuklari İvana Sert, İlker Ayrık,  Hakan Bulut ve Arkadaşım Hosgeldinde sıkça gördüğümüz Suzan Kardeş. 


Aslında bu yazıyı yazma sebebim konukların yeni vizyona girecek olan filmde oynamalari ve filmin konusu.. 

29 Ocak 2015 Perşembe

Zeytin yağlı lahana dolması tarifi

Lahana çorbası yapmak için aldığım koca lahananin kalanını degerlendirmek için hemde ilkez tek başıma lahana dolması yapmak adına bi araştırma yaptım ve kendi tarifi mi çıkardım ortaya :)



MALZEMELER için  TIK TIK>>

Lahana Çorbası Diyeti Tarifi

Hareketsiz yaşamın birçok negatif dönüşünden biriside farkında olmadan  kilo almaktır.  Bende böyle zamanlarda kilomu duzene sokmak adına, en azından vucudumdan fazla suyu atmak adına 1-2 günlüğüne lahana çorbası diyeti yapıyorum.  Malum biz kızların korkulu kabusudur yarım kilo bile alsak geceleri uykumuz kaçar. . :) 

Lahana çorbası diyeti;  cok kilolu kalp hastalarının ameliyattan önce çabuk olarak kilo vermeleri için hazırlanmış olup, programa uyulduğunda mükemmel ve sağlıklı bir diyettir. Bu diyet hızlı bir yağ yakma diyetidir ve daha önce almış olduğunuz fazla kalori bu diyetle yakılır. diyet, vücudu zararlı maddelerden arındırıp, kendinizi daha sağlıklı hissetmenizi de sağlar. Vücuttaki yağları yakma amaçlı olduğundan kesinlikle alkol alınmamalı alkol, diyet bittikten ancak 24 saat sonra alınabilir.

* Yağ yakıcı çorba, bu diyetin anahtarıdır. Ne kadar çok yerseniz o kadar çok kilo verirsiniz.
* Diyete tam olarak uyarsanız haftada 4,5 ila 8 kilo arasında kilo verirsiniz.
* diyet süresince sadece belirtilen günlerde önerilen yiyecekler yenecektir.
* Bir haftada 6,5 - 7 kilo verirseniz diyete 2 gün ara veriniz. Daha sonra tekrar başlayabilirsiniz.
* Diyette değilseniz çorbayı içmeyin.

DEVAMI İÇİN TIK TIK>>

28 Ocak 2015 Çarşamba

cam boyamak.. #hobisi olmayan kalmasın! !

Bugünku dersimiz cam boyamak.. Tek ihtiyacimiz olan ENAMELS cam boyası ve bir- iki tane ponpon fırça. . Gerisi evde kavanoz pasta tabağı vb objeleri boyamak. . O kadarını hepimiz yapabiliriz değil mi? 
Kavanozlar üzerindeki kabartmali şekilleri yine hobi dükkanlarindan alacağımız hamur sayesinde yapıyoruz.  beğendiğimiz resim veya harfleri hamurun üstüne yapıştırıp kesiyoruz ve sonra kavanoza yapıştırıyoruz, enamels boyanin yikanma ozelligide var.. 

Hepsi bu kadar..  


DEVAMI İÇİN TIK TIK..  :)

27 Ocak 2015 Salı

Karaladiklarimiz ne anlama geliyor??


Hepimiz elimize bir kalem geçirince küçük şekiller çizmeye başlarız.derste, sinavda, bulmaca cozerken yada elimize kalem gectigi her anda.. Elimizin  altında bulunan kağıt parçalarına farkında bile olmadan çizdiğimiz şekiller, aslinda ruh halimizi ele vermeye yetiyor. 
Bu konudaki ilk araştırma ve bulgular, psikanalizin babası sayılan, psikoloji dersi alan arkadaşların ömür törpüsü sayınSigmund Freud'un sayesinde saptanmıştı.

Sakın, ‘‘Ben hiç öyle şekiller çizmem’’ diye bir iddiada bulunmayın. Mutlaka zaman zaman ve farkına varmadan bir yerlere şekiller çiziyorsunuzdur. 
Bakalim karalamalarımız ne anlama geliyormuş? ? 

TRT'nin sevilen dizisi Seksenler


Hani hep derler ya o zamanlar başkaydı diye.. Ben ve yasitlarim anlamadik bunun ne demek olduğunu. Telefonsuz hayat olur mu? 
Ne demek televizyon akşam 6 da açılıyor gece 12 de kapanıyor.  Ne DEMEKK! !  biz bilmedik çünkü yaşamadık o dönemleri.. 
bir hafta önceden "pazar günü bizim parkta buluşalım " ne demekti? mektuplasmalarin olduğu, komsulugun akrabalıktan onde tutulduğu dönemleri yaşamadık biz. 
Biz dediğim 80'lerde daha dogmamis olan genç arkadaşlarım.  
İşte bu dizi dostluğun, arkadaşlığın, komsulugun, bir olmanın birlik olmanın,  aile hayatının ve o dönemlerde yaşanan zor siyasi geçişlere rağmen mütü olmanın hayata devam etmenin güzel tarafını gözler önüne seriyor. 
Şu an 1985 yılını anlatıyor.  Bizde annelerimizin,  babalarimizin gençlik dönemlerini gülerek izliyoruz ve çoğu zaman imreniyorum onlara.. 
Bizler koca koca binalarda 60 daireler apartmanlarda yaşamaktan kendi içimize kapanıp telefonlara, bilgisayarlara yapismaktan etrafimizda olan bitenden haberimiz yok.. 

İzlemeyen kalmismidir gerçekten? ?

26 Ocak 2015 Pazartesi

Kara Ekmek

Geçenlerde Atv de yayınlanmaya başlayan ve adına bakarak karar verdiğim ve “ben bunu izlemem” diyerek kanalı değiştirdiğim dizi “KARA EKMEK”.
Adındaki iticiliğini bir kenara bırakırsak başrolde Özlem Yılmaz’ın olması ve bu sefer çok farklı bir karakterde oynaması merakımı cezbetti..  Dizi yeni başlayınca peş peşe aynı bölümü veriyorlar sağolsunlar bende bu sayede baştan izleme fırsatı buldum..
Özlem Yılmaz yani “Asiye” bu sefer bambaşka... Sokak ağzı konuşması hele o “bu ne lan” demesi yok mu :D

Neyse bunları geçelim malum çağın vebası toplumsal cinsiyet ayrımı ve feminist düşüncenin yaygınlaşması diye bir makale yazmaya kalksam sanırım bu diziden ilham alırdım. Ancak bizim esas kızımız Asiye pek amazon kadınlarına benzemiyor. Korkak, asi, hırçın, hırslı elbette iyi niyette var ama biraz safça davranışların kurbanı ve istediği şeyi elde etmeden durmayan bir arkadaş. Benim merakımı cezbeden ise Asiye’nin bundan sonra ne yapacağı...

İste dizinin ilgi çeken konusu.....................

25 Ocak 2015 Pazar

pazar pazar acik öğretim

Gunlerden 25 ocak pazar..
acik ogretim fakultesi sinavlarinin oldugu bir pazar hemde. ..

 millet esini colugunu cocugunu toplamış sinavin yapilacagi okulun yolunu tutmus.. e bu furyanin icinde bizde variz.  Eşimin lisans a gecis cabasi da acik ogretim fakultesi olunca isimiz pekte kolay olmadi. 3-4 yapicak biticek diyorduk ama pekte bitecek gibi durmuyor suan sadece istanbul karti indirimli kullanma gibi bir avantaji var bizim için.

Dusunuyorumda örgün okumasaydim bende acik ogretim bitiremezdim herhalde. Bir defa derse gitme zorunlulugu olmayinca insan ne kadar ders calisabilir?
Sinav zamani not isteyecegin kimsen yoksa yada fotokopicide kuyrukta hangi ders notu var acaba diye strese girmekden, sicacik fotokopileri alirken ekstradan dosya kalem uc almadan, rengarenk fosforlu kalemlerle o notu calisilmis moduna sokmanin tadi bir baskadir Benim icin..

E tabi acik ogretimde faydali bir arac bazi insanlar icin. Calismak zorunda oldugu icin okuyamayn kisiler, yada olgun yastaki abilerimiz ablalarimiz icin buyuk firSat. Hem puan hemde zaman acisindan.


Amma uzattim lafi.. kisaca herkese basarilar. Allah zihin acikligi versin :)))

24 Ocak 2015 Cumartesi

Beni Böyle Sev / Seviyoruz, Izliyoruz. .


   Once upon a time... diye başlayan cümleler kurmak isterdim ama İngilizcem yetmiyor malesef..
   Ben küçükken kampusistan vardı lise defteri vardı ama hiç biri bizden biri imajı yaratmamisti.. Düşünsenize hangimiz full makyaj sari balyajlarla liseye gittik. Benim zamanimda anında mimlenirdik valla..  Bu dizi bunu başardı!  Başladığı ilk günden bu yana kitlelere yayılan sıcak duygusuyla ailecek izleyebilecegimiz tek gençlik dizisi diyebilirim.
Belkide kendi hayatımla ozdeslestirdigim için bu diziyi çok seviyorum. Sonuçta bende öğrenciyim, bende okurken  evlendim, benimde böyle bir arkadaş çevrem var-"dı".. Sonuçta herkes herşey zamanla değişiyor değil mi?

22 Ocak 2015 Perşembe

Bu aralar bana Touch'mayın.. ;)

İzlediğim bütün diziler ya sezon arasına girdiler yada final yaptılar. Bende yeni dizi arıyordum ki  Touch ' a denk geldim. Gerçi bu dizi zaten final yapmış ama "bence" izlemeye değer bilim kurgu dizilerinden biridir.


Martin Bohm adında eski bir gazeteci, 11 yaşında otistik oğlu Jake ile beraber yaşamaktadır. Karısını 11 eylül saldırılarında kaybetmiştir. Kendi dünyasında yaşayan ve konuşamayan Jake' in tek ilgi alanı elektronik aletler ve defterine yazdığı sayılardır hayatla başka irtibatı yoktur. Jake sürekli okuldan kaçar ve elektrik direğine tırmanır ve  okul bunu mecburen polise bildirmek zorunda kalır ve Martin 'in evine sosyal hizmetlerden birisi gelip Jake 'i bir kliniğe yatırmaları gerektiğini söyler. Martin istemese de mecbur kalır bu duruma ve oğlunu kliniğe yatırır ancak Jake tekrar kaçar!!

20 Ocak 2015 Salı

Okudum // Hırs & Aşk Mutfağında


Evet sonunda tatil oldu okullar. Evet çok rahatladım.  Ve evet ilk günden sıkılmaya başladım. 
Uzun zamandır kitap okuyamadim okuldu,  sınavlardi, ödevlerdi derken sonunda kitap okuma sevdama geri döndüm.

Thomas Hardy 'nin kitabı olan HIRS'ta ; Jude isminde bir çocuğun küçük yaşta yaşamak zorunda kaldığı olaylar ve bu olayların büyümesinde nasıl rol oynadığindan bahsediyor. Zaten adı üstünde hırslı bir çocuk kendisi. Mücadele içinde geçen bir yaşamın ardından yaşanan bir aşk hikayesini anlatıyor kitap. Kitabı bitirmeden detaylı birsey yazamam ama şimdiye kadar çok iyi gidiyor. Tavsiye ederim..

Bir diğeri de ; Jill Amy Rosenblatt'in AŞK MUTFAĞINDA Bir tutam dostluk, bir ölçek mutluluk isimli kitabı. .
Bu kitap anladigim kadarıyla biraz Sex and Thé City birazda Desperate housewife  karışımı bir tür.  3 kadının hayatı çevresinde kurgulanmış. Her hikayenin sonunda, dostluk sayesinde mutlu sona ulaşmayı anlatıyor.
Çiçeği burnunda gelin Emily, geçmişindeki kalp kiriklarinin golgesindeki Elizabeth ve ebeveynlerinin bedbaht evlilik deneyimlerinin kendi kaderinde yazılı olmasından korkan Karen'in hayatlarındaki dengeler  aşkın gücüyle değişecek. . 

Cekilmez Bir Kiz'dan Sevgilerle

17 Ocak 2015 Cumartesi

Balkonum 》》 Benjamin ve mum ciçegi

Bu yaz sonunda balkonlarimizi sürgülü cam kapama yontemiyle kapattirdik.  İyiki de yapmışım çok ta güzel oldu çünkü :)
herseyden önce balkon tertemiz kalıyor kır pas içeri girmiyor :) bizim mahallede en yakındığım olay buydu çünkü.  Çok is oluyordu balkonun kapisini 2 dk  bile açsam hemen ortalığı yayılıyor halılar mahvoluyordu. Kış günü her dk balkon yıkayacak halim yok zaten. Daha cam silme faslına geçmedim ama Kocisimle onuda hallederiz güzel güzel :)

Daha once ziraat okuduğumdan bahsetmismiydim?

14 Ocak 2015 Çarşamba

Final haftası yorgunluğu!


Malumunuz Kocaeli Üniversitesi olarak final haftasında yatarak tatil yaptık.  Ancak havaların duzelmesiyle finaller son hızla basladi.. günlerdir sabah 7 akşam 7 kocaeli - istanbul arası gidip geliyorum. Evee gelince ders çalışacak halim bile kalmıyor.  Tek derdim yemek yiyip dinlenmek oluyor. Benim gibi yüzlerce öğrenci bu şekilde  gidip geliyor okula. Tek sorunumuz ise saat 15.00 da olan sınav için sabah 7 de yollara düşmek.  Yorgunluktan agimiz açık düşüyoruz resmen. 

10 Ocak 2015 Cumartesi

Polyester Çerçeve boyadim..

Uzun zaman önce gördüğüm ancak vakit bulamamaktan mi desem tembellikten mi desem bir türlü yapamamistim.  Sonunda bende polyester dünyasına adım attım.

Hazır okullar tatilken bir Eminönü turu yapalım dedik kizlarla. Dün o soğukta attık kendimizi yollara. Eminönü Sabuncu handa bulunan minik dükkani soyup soğana çevirdik. :)

Nasıl Olmuş ??

8 Ocak 2015 Perşembe

Yine tatil yine tatil...

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri olarak kar tatilinin cılkını çıkarmış bulunuyoruz. Geçen senelerde kar kış demeden okula koştuğumuz için bu kar tatili bayi geçti bizi.
Hadi ben evimden gidip geliyorum ama yurtta kalan arkadaşlar için baya sıkıntılar doğurdu yogun kar yağışı. Hatta ve hatta kütüphaneden çıkışta bir kız karda mahsur kalmış.  112 ekipleri kurtarmis durum cok vahim yani..



                                         

6 Ocak 2015 Salı

House M.D

Şimdiye kadar birçok doktor temalı veya tıp konularının ele alındığı diziler gördüm ama şunu kabul etmek gerekir ki House M.D gibi bir dizi hiçbir zaman gelmedi ve gelmesi de çok zor. 

Başlamak için biraz itilmeye ihtiyacınız varsa buyrun ben hazırım. . 


### Dizide senaryoya konu olan hastalıklar hem gerçek, hem de sıradışı ayrıca Dr. House gibi efsane bir karakteri yaratmanın zor olduğu gibi oynaması da bir hayli zor olmalı bazı bölümlerde Dr. House o kadar bencil, itici ve duyarsız bir kişiliğe bürünüyor ki Allah yarattı demeden, eşek sudan gelinceye kadar dövesi geliyor insanın.

House’u en iyi oynayabilecek ve bize o küstahlığı, huysuzluğu ve aynı zamanda karizmayı hissettirebilecek olan tek aktör ‘Ömür Yiyen Diziler’ sıralamasında 1. olan ‘Doktorlar‘ dizisinin Kutsi‘si elbette olamazdı. Bu adamın adı Hugh Laurie‘dir. Şüphesiz, diziyi efsanevi kılan faktörlerden biri de odur.

Bere ve Boyunluk


Kendimi bildim bileli atkı örerim hatta her kış spor niyetine atkı örmeye başlarım :) ama öyle cicili bicili değil bir ters bir düz.
Bu sene ilk defa bere ördüm.

Bere için;

Lastik kısmını 2 ters 2 düz başlıyoruz 7 sıra örüyoruz.  İsteyen kalın olmasi için 10 sırada orebilir. 
Sonra 5 sıra düz 5 sıra ters örüyoruz.  Benim ipim kalindi, Şişte 6 numaraydi. Lastik hariç 40. Sıradan sonra kesmeye başlıyoruz.  2 sıra kesip 1 sıra örüyoruz. Sonra bitene kadar kesiyor ve bittikten sonra dikiyoruz. Güle güle kullanalım. 

Snood ( boyunluk) yapımı;

Ben ipi nako kullandım ancak ipte sık sık düğümler vardı beğenmedim ve cok kısa çıkıyor ip 1,5 metre fiyati 5 tlydi.  
Gelelim yapılışı 65 ilmek baslayarak örüyoruz 1  ters 1 düz şeklinde.  Bitisinde kesiyor ve uçlarını birleştiriyoruz . Atkı dan daha kullanışlı oldu.

Güle güle kullanalım.  :)


Cekilmez Bir Kiz'dan Sevgilerle

Universiteye yeni rektör yeni kan..


Kocaeli üniversitesinde okuyanlar bilir kışları felaket geçer.  İzmit te yağmur yağarken Umuttepe Karlar ülkesine dönmüştür.
Yeni atanan Rektörümüz Saadettin Hülagü hocamız öğrenciden yana duruşunu bu haftada sergileyerek Twitter'dan  eğitim öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Daha önceki dönemlerde okula çiğ da düşse sınavlar iptal olmaz hastalıktan kırılsakta o okula gidilecek politikasıyla " Karlar düşer düşer düşer aglarim" diyerek okula giderdik. Yanlış anlaşılmasın okulla alıp veremediğimiz yok yalnızca okulda kuru yerde sele giden benim gibi öğrenciler için Kış günleri eziyet olurdu.
Bakınız geçmiş zamandan bahsediyorum.

2 Ocak 2015 Cuma

Karagül'ün Drami


Malumunuz cuma aksamlari Fox Tv de Karagül diye bir dizi yayınlanıyor.  Beğenerek izleyen çok kişi var bunların biriside annem. Bende konuya hakimim ama tam takip etmiyorum.  

Özcan Deniz ve Ece Uslu'nun cocuklari olan Baran karakteri doğar doğmaz annesinin kucağında alınmış öldü denilerek Özcan denizin ilk karısına Özlem Conker'e getirilmiştir. Bak bak vicdansızlığa bak!

Her yerde kar var!!


Yine yine yine...
Her sene aynı şey.  Geçtiğimiz sene kar yağışı ara yıl tatiline denk gelmişti ve karda kışta okula gitmek zorunda kalmamıştık. 
Haberlerden duyduğum kadariyla bu soğuklar başka olacakmış.  Sibirya soğuğu yani.

Sibirya soğuğu nedir peki?
Sibirya'da kışlar uzun ve çok soğuk, yazlar ise kısa ve çok sıcak geçer.  ( Türkiyede  ise yazlar sıcak kışlar soğuk ve kar yagislidir arada ki - çok, cok cok onemli bir ifade)
Dünyanın en soğuk yerlerinden biri olarak bilinen Antarktika kıtasında kışları sıcaklık -89,4 °C'ye, Sibirya'nın kuzeydoğusundaki Verhoyansk'ta -67,7 ve Oymyakon'da -72,3 °C'ye kadar düşer.

Bu nedir ya? Orada insan yaşasa ne olur yaşamasa ne olur. -72 de solunum yapılmaz zaten vücut ısısı dayanmaz.

Ve bu soğuklar Turkiyeye esiyor usuuul usuuuul.. Ben 3-5 derecede hastalaniyorum grip oluyorum demekki bu kış benim ve benim gibiler için felaket olacak. Hakkımızda hayırlısı.

Bol bol ıhlamur içelim. İçine limon tarçın karanfil zencefil hatta birazda elma kabuğu atalım :))

İlaç dayamayalim bünyemize. :)


Cekilmez Bir Kiz'dan Sevgilerle

Etimek Tatlisi



* 1 paket tuzlu veya tuzsuz etimek

* Şerbeti için ;
1 buçuk su bardağı şeker
1 bucuk bardak su

* Kreması için  ( yalancı tavuk göğsü)
1 litre süt
8 yemek kaşığı toz şeker
4  veya 5 yemek kaşığı un
yarım paket margarın
1 paket vanilya
2 adet damla sakızı ( isteğe bagli)

En üstüne 1 paket pasta kreması ( krem şanti )
Yarım su bardagindan biraz fazla süt ( kıvamının koyu olması için)
(ölçüler arttirilabilir)

Hole ne almalı? Dresuar seçimi.



1 senedir kombinin altına dolap yaptırmak istiyordum ve ancak bugün siparişini verebildik.  Zaten tanıdığımız yapacak dolabı işin o kısmı net zaten bende ama kafami karıştıran konu evin girişine ne yaptırmalı yada hazır mı almalıyım? 

2 Yaş Sendromu

Emir tam 21 aylık ve 2 yaş sendromuyla mücadeleye başladık.  Şimdi bu 2 yaş sendromu nedir ne değildir bi bakalım dedim ama içinden çıkı...