31 Ocak 2015 Cumartesi

Kitap Yorumu // Masumiyet Müzesi

Masumiyet muzesini okudugumda üniversite 1. siniftaydim. O zamanlar kaldigim yurtta mavi sacli, zayıf ,mini etekli bir kiz vardi. Bu kadar mi denk gelirdi? Kizi tanimamama ragmen adini fusun koymustum.. Sonra kizin hayatini ogrenince ne kadar dogru bir yakistirma yaptigimi anladim.



Romanın ilk cümlesi "hayatımın en mutlu aniymis bilmiyordum!" diyerek başlıyor.  Adına bakıp aldanmayın içinde ne yaşananlar nede aşk hiç masum değil...

Baskasiyla nisanli, zengin bir ailenin oglu olan  Kemal’in yoksul akrabalarının kızı Füsun’a aşık olması ve ona delice bağlanmasıyla başlıyor. Füsun’a olan aşkını bir saplantı haline getiren ve yıllarca ona kavuşma hayalleri ile deli divane gibi yaşayan Kemal’in hikâyesidir.




Füsun bir başkası ile evlenmiş kendi anne-babasıyla yaşamaya başlamıştır. Kemal,  yıllarca misafir olarak Füsunların evlerini ziyaret etmiş ve her ziyarette Füsun’a ait bir eşyayı gizlice alıp Füsun ile güzel anıları olduğu eve getirip biriktirmiştir. Bu tüm ziyaretler ve çabalara rağmen  yıllar boyunca Füsun’dan ilgi ve karşılık görmemiştir. Ancak yine de Kemal, hayatındaki her şeyden vazgeçmiş ve Füsun’a yakın olmak tek amaci olmuştur. Romanın sonunda Kemal Füsun’a ait binlerce eşyayı toplamıştir. Füsun’un içtiği sigaraların tam 4213 adet izmaritini toplayan Kemal’in aşkının büyüklüğünü buradan da anlamış oluyoruz.Ancak bu aşk hikayesi mutlu sonla bitmeyecektir.  

Masumiyet müzesinde yer alan Füsun’un içtiği sigaralar..


Füsun un Küpeleri. .




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2 Yaş Sendromu

Emir tam 21 aylık ve 2 yaş sendromuyla mücadeleye başladık.  Şimdi bu 2 yaş sendromu nedir ne değildir bi bakalım dedim ama içinden çıkı...