22 Temmuz 2016 Cuma

Wayward Pines / Dizi Yorumu

Ethan Burke ( Matt  Dillon )   gizli servis ajanıdır   ve gorev başında kaybolan 2 arkadaşını aramak için wayward pines diye çoğu kişinin bilmediği bir kasabaya doğru yola çıkar ancak bir trafik kazası geçirir.  Gözünü açtığında wayward pines dedikleri kasabanın hastanesindedir. Ethan karısına  haber vermek ister ancak bir türlü ulaşamaz,  ofisi aradığında ise yeni bir sekreter telefona cevap verir. Bu kasabada dış dünyayla bağlantı kurmak çok zordur..


Bir kaç gün sonra kasaba da aradığı arkadaşlarından olan Kate Hewson  ( Carla  Gugino ) yu görür.  Kate, oldukça yaşanmıştır ve Ethan bu duruma çok şaşırır çünkü yaklaşık 2 hafta önce gorusmuslerdir ve Kate o zaman 26 yaşındadir, şimdi ise 40 li yaslarindadir. Ethan Kate in evine gider ve evli olduğunu öğrenir, Kate kısa süren konuşmalarında  ona bütün kasabanın dinlendiğini ve kendisinin 12 yıldır burada olduğunu söyler. Ancak Ethan bu duruma inanmaz ve olayların üstüne gider. Aklına yatmayan  şeyler vardır. Bunun hükümet deneyi olduğunu düşünür ancak şehri çevreleyen elektrikli teller neyi amaçlamaktadır?  Bir kaç gün sonra Ethan in karısı ve çocuğu da kasabaya gelecek ve wayward pines da yaşamak zorunda kalacaklardır. Kasaba halkı asla gecmislerinden  bahsetmezler  ve şüphe uyandıran davranışlardan  uzak dururlar. Kaçmaya çalışan veya kuralları bozan olursa eğer halkın önünde infaz edilir. Bu kurallar toplumu hizada tutmak için konulmuştur... ta ki Ethan Burke eski serifi devirip kendisi serif olarak atanana  kadar. Bir gün merakını dizginleyemez ve duvarların dışına kaçar bir şekilde.. Ancak yolculuğu uzun sürmez ve dünyanın ne şekilde tahrip olduğunu görür.  Bunun gerçek olup olmadığını anlayamaz ve o sırada hastanede psikolog rolünde gördüğümüz David Pilcher helikopteriyle gelir. Ethan a herseyi anlatır. 2013 yılında dünyanın bozulmaya başladığını, bu bozulmanın insan genlerinde  mutasyona sebep oldugunu  ve insanlığı uyarmaya  çalıştığını anlatır.  Ancak kimse onu ciddiye almamistir. Oda kendi imkanlarıyla  bir dağı hareket üssü  olarak kullanır ve özenli seçilmiş binlerce insanı 2 Binyıl boyunca uyutmaya  karar verir. Böylece dünyada yaşam sifirlanacaktir ve olası zararlar ve zararlılar  ortadan kalkacaktır.  Ancak 2 bin yıl bu durumlar için yetmemistir. Abby  denilen yeni bir tür  ortaya çıkmıştır.  Bu tür insan genlerindeki  mutasyonla  ortaya çıkmış yeni bir yırtıcıdır.

Şehri çevreleyen o teller aslında insanları korumak için çekilmiştir, daha önce a grubu insanlarına abbylerden  bahsedilmis  ve insanlar umutsuzluğa  düşerek çoğu intihar etmiştir.  Bu durumun bir daha yaşanmaması  için gerçek insanlardan gizlenmis ve mümkün olduğu kadar fazla bebek sahibi olmaları teşvik edilmiştir.

İlk sezonu ile oldukça ilgi çekici bir konuya sahip olan wayward pines 2015 in en iyi dizisi ödülünü aldı.   2. Sezonda ise sezon finaliyle başlayan kaos  ortamının nasıl yatıştırıldığı ve Pilcher in ölümünden sonra yönetime geçen çocuğun geçmişi aydınlatılacak, işler olduğundan daha farklı bir hal alacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2 Yaş Sendromu

Emir tam 21 aylık ve 2 yaş sendromuyla mücadeleye başladık.  Şimdi bu 2 yaş sendromu nedir ne değildir bi bakalım dedim ama içinden çıkı...