20 Temmuz 2016 Çarşamba

Queen Of The South / Dizi Yorumu

Yabancı Diziler içerisinde şimdiden popüler diziler arasında yerini almış olan  Queen Of The South dizisinde,  başrol karakteri olan Teresa Mendoza ( Alice Braga ) nin hikayesi anlatılıyor. 


İlk dakikalarda bir uyuşturucu Baronu  olan Teresanin öldürülmesini  göreceğiz ama önemli olan Teresanin nasıl o kıdeme  yükseldiğidir.  Teresa bir uyuşturucu satıcısına aşıktır. Karşılıklı olan bu aşk en güzel zamanlarını yaşayamadan, sevgilisi  uyuşturucu kartelinden  para kaçırdığı gerekçesiyle öldürülür. Ancak herseyden önce sevgilisi sanki olacaklari biliyormuş   gibi Teresaya  başına birsey gelmesi durumunda nasıl kacabilecegini ve silah kullanmayı öğretir ve ona içinde önemli bilgiler olan bir defter verir. Teresa erkek arkadaşının ölüm  haberini alır almaz acısını yaşayamadan birkaç parça esyasiyla beraber evi terkeder ve en yakın arkadaşını , yine bir uyuşturucu satıcısının  karısıdır,  almak için yola çıkar.  Arkadaşını  kurtarır fakat kartel peşindedir. Sevgilisinin kendisine verdiği defteri canı ile takas etmek ister. Kartel defterin içindekileri bilip bilmediği konusunda Teresa ya güvenmez  ve onu kandırarak  Amerikaya götürüp  kurtaracagini söyler. Teresanin rehberi olan yine kendisi ve iç güdüleridir. Kartelin sözüne inanmaz ve ondan bir şekilde kurtulur ama bu sefer de Kartelin, yine uyuşturucu satıcısı olan karısı ile karşılaşır ve alıkonulur.  Boşanma aşamasında olan kartel ve karısı arasında ki zitlasma  Teresaya  yarayacaktır.  Böylece karısı, Teresanin  kendisinde olduğunu kartele  söylemez.Teresa canını kurtarmak ve Kartelin karısının gözüne girmek için uyuşturucu taşıyıcılığı  yapmaya başlar. 

Queen of the south  dizisinde ilk olarak sizi etkileyecek şey duygusal yaklaşımlar olacaktır. İnsan canını para için hiçe  sayanları  görmek ve bu hikayelerin  yaşanmış olduğunu bilmek daha çok insanın içini acıtıyor.  Bir diğer konu ise Breaking  Bad tadı aldım ben bu diziden. Oda Meksika sınırında geçiyordu ve eroinler  kokainler havada ucusuyordu :)) bu dizi de de aynı şekilde gerilim,  heyecan ,stres tavan yapmış bulunmakta. Henüz 3. Bölümü yayınlanmış olmasına rağmen kendine sıkı sıkıya takipci  edindiğini söyleyebilirim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2 Yaş Sendromu

Emir tam 21 aylık ve 2 yaş sendromuyla mücadeleye başladık.  Şimdi bu 2 yaş sendromu nedir ne değildir bi bakalım dedim ama içinden çıkı...