11 Temmuz 2016 Pazartesi

12 Monkeys / Dizi Yorumu


James Cole  adında bir zaman yolcusunun 2014 yılına gitmesiyle  başlıyor  12 monkeys.  Burada Dr.Cassandra  Rally ile tanışır ve birlikte dünyayı yok etmek için tasarlanmış bir virüsü ele geçirmeye çalışırlar.  

Katarina  Jones adında bir fizikçi virüs yüzünden küçük kızını kaybetmiş ve acısını asla unutamamistir. Bu amaçla bir zaman makinesi icad eder. Böylece geçmişe giderek virüsün salinmasini  engelleyebilir ve kızını kurtaracak bilir ve tabii milyonlarca insanıda.  Ancak şimdiye kadar kimse bu yolculuklardan  sağ cikamamistir. Geçmişte Dr. Cassandra Rally tarafından  kaydedilmiş  bir ses kaydinda adı geçen James Cole ile karşılaşana  kadar tabii.  Jones tarafından 2014 yılına gönderilen Cole,  cassie  ile tanışır . Amacı onunla birlikte 12 Monkeys ordusuyla savasarak virüsün yapılmasını engellemektir.   Ama bu hiç  kolay olmayacaktır..  

2016 yılında dünya nüfusunun yok olması  için bir virüs havaya salındı. Böylece bağışıklığı  olanlar hariç herkes ölecekti.  Tanık diye anılan bir zaman yolcusu ( kim olduğu net bilinmiyor ) geçmiş ve geleceği yok etmek , yaşlanmamak  ve sonsuza kadar yaşamak amacıyla zamanın çökmesi için insanlığa savaş açtı ve  bu amaçla 12 Monkeys  adında bir ordu kurdu. Zamanın çarkları denilen, önemli insanları tek tek öldürmeye başladılar böylece hiç bir dayanağı  kalmayan zaman Çökecektir. Amacı geçmiş ve geleceği silerek sadece suan da yaşamak böylece mutsuzluk ve acının  yok olacağını düşünür ama yanılıyordur. 

Fringe tarzi bilimkurgu severlerin begenecegine eminim.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2 Yaş Sendromu

Emir tam 21 aylık ve 2 yaş sendromuyla mücadeleye başladık.  Şimdi bu 2 yaş sendromu nedir ne değildir bi bakalım dedim ama içinden çıkı...