14 Temmuz 2016 Perşembe

Me Before You / Senden Önce Ben (2016)

Will Traynor ( Sam Claflin) hayatı dolu dolu yaşamaya seven, zengin, başarılı, yakışıklı genç bir adamdır. Ancak birgün bir motorsikletin ona çarpmasıyla hayatı alt üst olur. Omurilik felci geçirerek yatağa mahkum olan Will tüm sevdiklerini kendinden uzaklaştırmaya başlar. Sevgilisi ve arkadaşlarıyla bağını koparan Will hırçın ve asosyal bir adam olmuştur. Ailesi ona bakması ve arkadaşlık etmesi için bir bakıcı tutmaya karar verirler. 


Louisa Clark ( Emilia Clarke) 26 yaşında bir genç kızdır. Lou her zaman başkaları için fedakarlık yapan , kendinden önce sevdiklerinin isteklerine önem veren bir kızdır. Ayrıca en büyük hayalide moda tasarımı okumaktır. Yıllardır bir cafede garsonluk yapmaktadır ancak bir gün patronu tarafından kovulur ancak ailesinin paraya ihtiyacı vardır ve bu bakıcılık işine başvurur.

İşe kabul edilen Lou başlarda Will ile pek anlaşamaz ancak zaman içinde ve Lou'nun sabrı ile ilişkileri arkadaşlığa dönüşecek ve değişik moda anlayışı ve rengarenk çoraplarıyla Zaman'la Will'in ilgisini çekmeye başlayacaktır.

Bir gün Will'in anne ve babasının konuşmalarına şahit olur ve Will'in kendisini öldürmek istediğini öğrenir. İsviçre'de bir klinikte ötenazi işlemleri için zaman belirlenmiştir ancak ailesinin bu duruma alışması için 6 ay süreleri vardır.

Lou bu durum karşısında şok olur ve Will'i bu kararından vazgeçirmek için elinden geleni yapmaya karar verir. Birlikte tatil planları yapar, ölmeden önce yapabilecekleri her şeyi planlamaya başlar. Aralarında oluşan ilişki gitgide aşka dönüşür ve Lou, Will'i kaybetmekten daha çok korkar hale gelir. Ancak Will kararlıdır ve hiç bir şey onu hareketsiz bir yaşama mahkum bırakamayacaktır. Lou ya olan aşkı bile. 

Herşey bittikten sonra, Will öldükten sonra ve belkide hayallerde özgür kaldıktan sonra, yokluğunda idare edebilmesi için Will vasiyetinde , Lou ya moda eğitimi alabilmesi ve istediği gibi gezebilmesi için bir miktar para bırakmıştır. Böylece özgür bir şekilde kendi ayakları üzerinde durmasını ister. 

Senden Önce Ben /  Me Before You - Jojo Mayes 'ın aynı isimli kitabından uyarlanan filmini ben çok beğendim. Daha önce Aynı Yıldızın Altında filmininde kitap yazarı olduğunu belirtmek gerekiyor. Zaten oldum olası romantik dramlara bayılırım. E kızımız Khalessi olunca da ayrıca bayılmamak elde değil zaten. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2 Yaş Sendromu

Emir tam 21 aylık ve 2 yaş sendromuyla mücadeleye başladık.  Şimdi bu 2 yaş sendromu nedir ne değildir bi bakalım dedim ama içinden çıkı...