Herkesin bayılarak yediği
yumurtaya batırılıp kızartılan , kahvaltıların vazgeçilmezi olan ve neden Balık
Ekmek dendiğini bilmediğim bir kahvaltılık çeşidinin tarifini paylaşacağım
sizlerle.
Ramazan ayında eşim resmen
sayıkladı balık ekmek , balık ekmek diye J
Ama ben vicdansız çekilmez
yapmadım yağlı ve ağır gelir diyerek… Taa ki bu tarifin fırında da
yapılabileceğini akıl edene kadar J
Kocişimi boş yere yalvartmışım
üzüldüm şimdi :)
Neyse ki aldım gönlünü bir akşam sahur için yaptım bir
tepsiye hazırladığım balık ekmeklerimi fırına verdim. Kızartma dan tek farkı
daha hafif olması denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Malzemeler
1 su bardağı süt
2 yumurta
tuz
ben içine
biraz zeytin yağı ekledim ( yada sıvıyağ ) tercihe kalmış belki hazırladığınız
ekmeklerin üstüne biraz tereyağı da koyabilirsiniz lezzetli olur J
Hazırlanışı:
Yumurta, süt ve yağı iyice çırptıktan sonra
ekmekleri karışımın içinde çevirerek yediriyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz
tepsiye diziyoruz, üstüne kaşar peyniri rendesi, sucuk, sosis ne isterseniz
koyabilirsiniz yada hiç bir şey de koymayabilirsiniz tamamen damak tadınıza
kalmış.
Afiyetler olsun J
Yorum yapmayı ihmal etmeyin,
düşünceleriniz benim için önemli J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder