29 Temmuz 2016 Cuma

Arınma Gecesi - The Purge 1 - 2 - 3


Amerika Birleşik Devletlerinde her yılın bir gecesi 12 saat boyunca purge olarak yani arınma gecesi olarak seçilmiştir.  Bu gecede işlenen bütün suçlar görmezden gelinmekte, adam öldürmek, hırsızlık ,cinayet, işkence hersey serbest bırakılmıştır. Yaklaşık 20 yıldır devam eden bu gün de insanlar o geceyi evlerine kapanıp olmemeye çalışmaktadırlar.  Bazı insanlar ise içlerinde ki öldürme isteğini,vahşi duygularını bu gece de dışa vurmaktadirlar. Ancak bu gecenin esas amacı yıllar önce hesaplanmış devlet giderlerini azaltma ve bunu meşru yollardan nüfus kontrolüyle  sağlamaktır. Hem insanların suç işleme isteklerinin törpülenmesi hemde fakir halkın öldürülmesiyle  nüfusun azalması. Böylece bakim masraflari en aza inecek ve devlet giderleri de azalacaktır. 
THE PURGE 1 (2013)

Yönetmen ve senarist koltuğunda James De Monaco nu  bulunduğu 2013 de vizyona girmiş olan serinin ilk filminde hepimizin tanıdığı ünlü oyuncular yer almaktadır. Ethan Hawke, Lena Headey,  Adelaide  Kane in yer aldigi ilk filme komşuları tarafından kiskanilan bir aile konu oluyor. Ailenin maddi durumunun hızla düzelmesi Komşuları nin gözüne batar ve içten içe kıskançlık yaşarlar, aile babası purge gecesi evi korumak için güvenlik sistemi satmaktadir. Gece olduğunda ev içinde ve dışında çeşitli tehtidler ortaya çıkacak ölümden kaçan bir evsiz bu ailenin kapısını calacaktir. Aile bu kişinin öldürülmesine  engel olmak için eve alır ve olaylar ondan sonra başlar.  Bu çocuğun peşinde olan purge gönüllüleri ailenin kapısına dayanır ve çocuğu geri isterler. Ancak aile geri vermeye yanasmaz. Bundan sonra hayatta kalma savaşı başlayacaktır! 

THE PURGE  2 : ANARCHY  (2014)


Oyuncu kadrosu Frank Grillo,  Carmen Ejogo,  Zach Gilford dan oluşmakta olup ilk filminden biraz farklı bir konuya sahiptir. Geçen yıllarda oğlunu purge gecesinde kaybeden Leo oğlunun katilinden intikam almak için bu geceyi seçmiştir. Ancak karşılaştığı zorluklar onun intikam almasını engellemenin  yani sıra başka insanlarında hayatını kurtaracaktir. Evine gitmekte olan bir çiftin arabalarının benzini bitecek ve purge un ortasında kalacaklardır. Bir anne ve kızın ise evleri yagmalanacaktır. Leo ve 4 kişi bu gecede hayatta kalmaya çalışacaklardır.

THE PURGE 3 : ELECTION  YEAR (2016)


2025 yılında purge karşıtlığı giderek güçlenecek  ve bütün ailesini daha önce purge gününde kaybetmiş olan senatör Charlie  Roan  ( Elizabeth  Mitchell ) Başkanlığa aday olduğunu bildirir. Eğer başkan seçilirse arınma gecesi ( purge ) geleneğini kaldiracagini, arınma gecesinde sadece alt tabakadan  insanların öldürüldüğünü, bunun hükümetin maddi çıkarlarına hizmet ettiğini belirtir. Kendisini birçok destekleyen vardır ve bu sene kazanacağına kesin gözüyle bakılır. Purge gecesi geldiğinde 12 saatligien evine  kapanan senatörü  bir güvenlik timi korumaktadır. Leo  ( Frank Grillo) koruma timi kaptanidir ve senatörün  bu geceyi ne pahasına olursa olsun sağ atlatmasını  sağlamak ister.  Ancak isler istedikleri gibi gitmez, hükümet ve arkasındaki gizli güçler senatör un purge gecesinde öldürülmesine karar verir. Yoksa planları ise yaramayacaktir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2 Yaş Sendromu

Emir tam 21 aylık ve 2 yaş sendromuyla mücadeleye başladık.  Şimdi bu 2 yaş sendromu nedir ne değildir bi bakalım dedim ama içinden çıkı...