14 Temmuz 2016 Perşembe

Colony / Dizi Yorumu

Vip adı verilen uzaylılar tarafından dünya istila edilmiş ve eyaletler colony adı verilen duvarlarla  çevrilmiştir.  İnsanların sınıflandırılması kazandıkları para ile orantılıdır.  Eski bir Fbi ajanı olan  Will Bowman ( Josh Holloway) ile Katie Bowman ( Sarah Wayne Callies  ) cifti çocuklarından ayrı düşmüştür.  Will 12 yaşındaki oğulları Charlie yi aramak için başka bir koloniye 
gitmek üzere yola çıkar ancak tam giriş yapacakken direnisciler  tarafından kamyonuna  yerleştirilen bomba patlar ve cok sayida kişi ölür. Will hariç. ..


Hükümet Will ( Josh Holloway ) in eskiden kim olduğunu biliyordur ve onu kendi işleri için kullanmak ister. Los Angeles valisi Alan Snyder ( Peter Jacobson ) yardimi ile Charlie ye kavuşma umudu taşıyan  Will bu durumu kabul eder ve hükümet adına çalışır.  Ancak bilmediği birsey vardır.  Karısı direniscilerdendir  ve Katie, Will den aldığı bilgileri artık Geronimo  adı verilen direniş örgütüne bildirmektedir. Uzun zaman bu durumu fark etmeyen Will , patronu öldüğünde karısından  suphelenmeye başlar ancak yine de emin değildir. Herşeye rağmen karısını ve çocuklarını korumak için elinden geleni yapacaktır. 

İlk sezonu genel olarak Geronimo üzerine kurulu dizinin bir kaç sürprizi var hepsinden bahsetmek istemedim :) Son zamanların klasik uzaylı istila senaryolarindan farklı olarak bu dizide uzaylı gorunmedigini  belirtmek istiyorum. Bilim kurgu denilecek bi tarafı da yok dolayısıyla :) Colony de ilginizi çekecek olan şey özellikle bu gibi durumlarda hükümetin davranış bicimi olacaktır.  House MD den  tanıdığımız sempatik estetik uzmanımızda  (Peter Jacobson )vali rolünde oynuyor. Oyuncular çok iyi elbette , tanıdık olmaları ise ayrı bir güzellik katıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2 Yaş Sendromu

Emir tam 21 aylık ve 2 yaş sendromuyla mücadeleye başladık.  Şimdi bu 2 yaş sendromu nedir ne değildir bi bakalım dedim ama içinden çıkı...