29 Temmuz 2016 Cuma

Arınma Gecesi - The Purge 1 - 2 - 3


Amerika Birleşik Devletlerinde her yılın bir gecesi 12 saat boyunca purge olarak yani arınma gecesi olarak seçilmiştir.  Bu gecede işlenen bütün suçlar görmezden gelinmekte, adam öldürmek, hırsızlık ,cinayet, işkence hersey serbest bırakılmıştır. Yaklaşık 20 yıldır devam eden bu gün de insanlar o geceyi evlerine kapanıp olmemeye çalışmaktadırlar.  Bazı insanlar ise içlerinde ki öldürme isteğini,vahşi duygularını bu gece de dışa vurmaktadirlar. Ancak bu gecenin esas amacı yıllar önce hesaplanmış devlet giderlerini azaltma ve bunu meşru yollardan nüfus kontrolüyle  sağlamaktır. Hem insanların suç işleme isteklerinin törpülenmesi hemde fakir halkın öldürülmesiyle  nüfusun azalması. Böylece bakim masraflari en aza inecek ve devlet giderleri de azalacaktır. 

27 Temmuz 2016 Çarşamba

Fahrenheit 451 / Kitap Yorumu


Zamanı belli olmayan bir dönemde itfayecilik artık yangın sondurmekten ziyade, kitap ve zararlı materyalleri yakma mesleği haline gelmiştir.  İnsanların kendilerini mutlu gördüğü, düşünmenin fuzuli  ve zaman kaybı sayıldığı bir dönemden bahsediyoruz. Mesela aile bağlarının  çok zayıf olduğu,  aile içinde düşüncelerinin rahatça paylasilamadigi, korkunun egemen olduğu bir karanlık çağ !!

23 Temmuz 2016 Cumartesi

Fayans Araları / Derz Temizliği Nasıl Yapılır?


Merhabalar ev kızlarının sonuncusu, gelinlerin  efendisi Cekilmez  bir kiz muhteşem bir fikir ile karşınızda :))) ahh Hayır tabisi  ben bulmadım  bu fikri ama uygulamada muhteşem sonuçlar elde ettim ve tavsiye yazısı yazmaya karar verdim. Konumuz derzlerin ve fayans aralarının  nasıl temizlenecegi ;) 


Fayans aralarına  evlenmeden önce hiç dikkat etmeyen ben evlendikten sonra resmen fayans fan club kuracak konuma geldim çünkü tiksinti uyandırıyor bende böyle pis görüntüler.. aslında fazla takılmamak  lazım ama elde değil beyaz fayansların  araları  sarı siyah bir renk alınca insan gıcık oluyor. Bende birçok yerden  okuduğum yazılardan yola çıktım ve cif,  yağ çözücü gibi klasik şeyleri denedim ama maalesef  hiç biri çözüm değil ! 


Fayans araları nasıl temizlenir biliyor musunuz ? Hani şu çaydanlık için kirec çözücüler  satılıyor ya hah işte onlarla mis gibi pırıl pırıl oluyorlar :) ilk deneme olarak mutfakta uyguladım ve saniyeler içinde kirden  eser kalmadı..! Böylece bütün fayans aralarına fis fis yardımıyla sıktım  ve fazla bekletmeden paspasla  temizledim. Bir başka temizleme şekli ise büyük alanlar için yere kirec sökücü döküp fırça yardımıyla yaymak ve yine fazla bekletmeden paspasla  durulamak! 


Inanırmısınız ilk günkü gibi bembeyaz oluyorlar. Hangi marka kullandığınız önemli değil diye düşünüyorum, önemli olan pas ve kirec sökücü özelliğine sahip olması. Ben 3,5 tl ye aldım ve bitmiş banyo spreyinin  şişesine  doldurdum böyle kullanımı rahat olur diye :) banyoda henüz denemedim ama biraz çekiniyorum  derzlerin  arasından alt kata su  sızar  diye.. neyse ki derz  çekmekte  çok kolay ve ucuz bir işlem biz kızlar bile yapabiliriz bunu yani ;) kirec sökücüm bitmeseydi  banyoya da  yapacaktım neyse bir daha ki sefere artık.



Bakın nasıl olmuş ? Mutfak ve koridorun arası , bizi  burası cadde üstü olduğu için çabuk kirleniyor normalde sarı siyah renkteydi  ama şimdi pırıl pırıl :)) 


 

Fotoğraflar görsel amaçlıdır. Reklam vs değildir..

22 Temmuz 2016 Cuma

Wayward Pines / Dizi Yorumu

Ethan Burke ( Matt  Dillon )   gizli servis ajanıdır   ve gorev başında kaybolan 2 arkadaşını aramak için wayward pines diye çoğu kişinin bilmediği bir kasabaya doğru yola çıkar ancak bir trafik kazası geçirir.  Gözünü açtığında wayward pines dedikleri kasabanın hastanesindedir. Ethan karısına  haber vermek ister ancak bir türlü ulaşamaz,  ofisi aradığında ise yeni bir sekreter telefona cevap verir. Bu kasabada dış dünyayla bağlantı kurmak çok zordur..

20 Temmuz 2016 Çarşamba

Queen Of The South / Dizi Yorumu

Yabancı Diziler içerisinde şimdiden popüler diziler arasında yerini almış olan  Queen Of The South dizisinde,  başrol karakteri olan Teresa Mendoza ( Alice Braga ) nin hikayesi anlatılıyor. 

16 Temmuz 2016 Cumartesi

15 Temmuz 2016 Gecesi

Bir gece de insanın hayatı nasıl değişir , hersey nasıl alt üst olur bunun bir örneğini yaşadık. Darbelere yaşı yetmeyen  ve bunları , zamanında yaşananları zorlukları büyüklerinden dinleyen bir nesildirk biz. Darbe dönemlerinde ordunun nasıl yönetime el koyduğunu, bir gecede hayatın nasıl durduğunu, ekmek bile bulamadıkları günlerin olduğunu çok duyduk öyle değil mi ?

Bu defa farklıydı ama.. Bunları ilk elden tecrübe ettik..

İlk önce köprü kapatıldı ve ben bomba ihbarı yapıldığını düşündüm.. saat 21 den itibaren herkeste bir gerginlik ve panik başladı.  Neden köprü kapatıldı ? Aradan 2 saat geçti ve  haberlerde TSK nin yönetime el koyduğunu belirten yazısı okumaya başladı.  TRT spikerinin sesi titreyerek bu bildiriyi okumaya zorlayislari unutulur mu sizce ?

Benim Annem ve babam Ankara da, kardeşim Antalya da. Ben en çok onlar için korktum. Ya bir daha haber alamazsınız birbirimizden? Ya Suriye gibi olursak ? Ve üstüne üstlük halkın sokaklara dökülmesi çağrısı geldi birde! Gecenin bir Vakti herkesin kapısını çalmaya başladılar ki aşağı inip çağrıya uyalım.

Herşey ne kadar da hızlı olup bitti değil mi ? Ama benim anlamadigim şuydu, bizim Ordumuz darbe konusunda çok tecrübeli dir bunu biliyoruz. Orduyu geçtik halk bile bir darbe sırasında ilk kimin tutuklanacagini çok iyi bilir.. ama dün gece birseyler farklıydı!  Gövde gösterisi yapar gibi, tabiri caizse  biz geliyoruz diye diye ilk önce köprü kapatıldı. Başbakan ve diger bakanlar canlı yayında telefonla bağladılar, açıklama yaptılar ! E hani darbe ?

Bir avuç askerin , özellikle tecrübesiz erlerin  darbe planları yapabileceğini dusunebiliyormusunuz?  Bu işte başka birşey var ve hakkımızda hayırlısı olsun demekten başka bişey gelmiyor aklıma artık!! Şeytanlar bile böyle detaylı manipüle edemezler insanları diyorum ve yazımı noktalıyorum.

Sağlıcakla kalın !


15 Temmuz 2016 Cuma

Tasarım Fikirleri / Kendin Yap

Zaman zaman çok sıkıldığınız olmuyor mu ? Ben ne zaman boş kalsam mutlaka bir şeylere sararım :) Bir dönem örgü örüyordum, bu aralar polyester boyama yapıyorum. Daha önce fotoğraflarını paylaşmıştım ancak üstüne çokta farklı şeyler yapmadığım için yeni fotoğraflar koymadım. 


2016 Yatak Odası Modelleri

Asla şatafattan yana olmadım, simli taşlı şeylerin aksine oldukça sade ve şık mobilyalarla döşedim evimi. Kabarık kadife koltuklardan mümkün oldukça uzak durdum.Bir eşyanın  evimde nasıl durduğu kadar, nasıl rahat kullanabilirim buna da baktım ve evime gelen  bütün arkadaşlarım evimi beğendiklerini, beni yansıtan bir tarzı olduğunu söylediler :) Evet çok sade mobilyalar seçmiş olabilirim ama birbirleriyle kombin

14 Temmuz 2016 Perşembe

2016 KPSS İSYANIM

14 Temmuz.. 

Bugün.. 

Benim gibi binlerce insanın bütün bir senesini vererek çalıştığı sınavın sonuçlarının açıklandığı gün.. Az önce arkadaşımla konuşuyordum ve birden 2 yaş büyüdüğümüzü fark ettik. Sınava hazırlanmaya karar verdiğimde 25 yaşımın sonlarındaydım şimdi ise 2 gün sonra 27 yaşıma gireceğim.. Hiç yaşamadığım bir 26 yaş var.. o yüzden bir sene geriden gelicem ben :) 

Me Before You / Senden Önce Ben (2016)

Will Traynor ( Sam Claflin) hayatı dolu dolu yaşamaya seven, zengin, başarılı, yakışıklı genç bir adamdır. Ancak birgün bir motorsikletin ona çarpmasıyla hayatı alt üst olur. Omurilik felci geçirerek yatağa mahkum olan Will tüm sevdiklerini kendinden uzaklaştırmaya başlar. Sevgilisi ve arkadaşlarıyla bağını koparan Will hırçın ve asosyal bir adam olmuştur. Ailesi ona bakması ve arkadaşlık etmesi için bir bakıcı tutmaya karar verirler. 

Colony / Dizi Yorumu

Vip adı verilen uzaylılar tarafından dünya istila edilmiş ve eyaletler colony adı verilen duvarlarla  çevrilmiştir.  İnsanların sınıflandırılması kazandıkları para ile orantılıdır.  Eski bir Fbi ajanı olan  Will Bowman ( Josh Holloway) ile Katie Bowman ( Sarah Wayne Callies  ) cifti çocuklarından ayrı düşmüştür.  Will 12 yaşındaki oğulları Charlie yi aramak için başka bir koloniye 

11 Temmuz 2016 Pazartesi

12 Monkeys / Dizi Yorumu


James Cole  adında bir zaman yolcusunun 2014 yılına gitmesiyle  başlıyor  12 monkeys.  Burada Dr.Cassandra  Rally ile tanışır ve birlikte dünyayı yok etmek için tasarlanmış bir virüsü ele geçirmeye çalışırlar.  

7 Temmuz 2016 Perşembe

Sac boyamak / Loreal 6.45 Yorumlarım

Geçenlerde aklıma geldi , artık boyasam  şu saçlarımı diye düşündüm , hazır düğün sezonuda açılmış tam gaz şıklık yarışına girmişken :)
Daha önce sarı rengini kullandığım ve başarılı sonuç aldığım Loreal i kullanmak istedim. Bakır kahve aradığım için, orta kestane saçlarımda çok güzel duracağını düşündüğüm Loreal  6.45 i kullanmaya karar verdim Uzun zamandır aradığım saç rengi bir adım uzağımdaymış  meğerse :) Evde saç boyamak denilince çekingen davranan insanları anlamıyorum. Ben kendimi bildim bileli saçlarımı  evde boyarım. Böylece 10 liralık boyama işlemine en az 50 lira vermekten kurtulmuş olurum. Saç açma işlemlerini hariç tutuyorum tabii ki, çünkü saç açma işlemi profesyonel kişiler tarafından yapılmalı aksi halde saçımız  yanabilir. Midyata pirince  giderken evdeki bulgurdan olmayalım.  

4 Temmuz 2016 Pazartesi

Dünyanın En Güzel Kokusu

Tuba ünsal ve Rıza Kocaoğlu' nun baş rollerini paylaştığı bu romantik filmi 14 şubat 2016 da izleme fırsatı bulmuştum hatta sevgili oyuncularımız bizi sahnede karşılamışlardı ve hoş bir sürpriz olmuştu J

Film Derya’ nın ( Tuba Ünsal ) kızına ilk okul gününde ki nasihatıyla başlıyor. Romantik dram diyebileceğim filmde çok yakın iki arkadaş sırf çocuk yapmak için evlenmeye karar veriyorlar.Ancak işin gerçeği birbirlerine aşıklar ve bunun farkında değiller.

3 Temmuz 2016 Pazar

FIRINDA BALIK EKMEK TARİFİ

Herkesin bayılarak yediği yumurtaya batırılıp kızartılan , kahvaltıların vazgeçilmezi olan ve neden Balık Ekmek dendiğini bilmediğim bir kahvaltılık çeşidinin tarifini paylaşacağım sizlerle.
Ramazan ayında eşim resmen sayıkladı balık ekmek , balık ekmek diye J

Ama ben vicdansız çekilmez yapmadım yağlı ve ağır gelir diyerek… Taa ki bu tarifin fırında da yapılabileceğini akıl edene kadar J

1 Temmuz 2016 Cuma

FIRINDA KABAK MÜCVER TARİFİ


Merhabalar Dostlar ,

Mücver tarifi paylaşmıştım daha önce ama o zamanlar diyet yapmıyordum habire yiyordum :D artık dikkat ediyorum formuma ve fit kalmak için yapmam gerekenlerden en önemliside kızartmalardan uzak durmak J

Ancak mücvere bayılıyorum ondan nasıl uzak durabilirdim ki ? duramam evet J o yüzden aynı tarife birkaç eklentiyle fırında yapıyorum mücverimi J eşimde bende bayıldık bu tada, umarım sizde beğenirsiniz.

2 Yaş Sendromu

Emir tam 21 aylık ve 2 yaş sendromuyla mücadeleye başladık.  Şimdi bu 2 yaş sendromu nedir ne değildir bi bakalım dedim ama içinden çıkı...