24 Şubat 2017 Cuma

Jean Cristophe GRANGE /KAİKEN


             Passan, Japonya hayranı ve bir japonla evli olan Fransız bir baş komiserdir. Bir gün kendini ilginç seri cinayetlerin içerisinde bulur. Yakarak öldürülen henüz doğmamış bebekler (annelerinin karınlarından zorla çıkartılmış ) ve annelerinin yanmış bedenlerinden yola çıkarak Guillard isimli kendi geçmişiyle de bağlantısı olan bir galeri sahibine ulaşır ancak kimseyi Guillard' ın katil olduğuna ikna edemez. 



Takıntılı kişiliği nedeniyle eşiyle de sorunlar yaşayan Passan boşanma kararı alındıktan sonra ayrı eve taşınır. Ancak bir gece yarısı karısı Naoko evde çocukları ile yalnızken buzdolabında yanmış bir bebek bulur. Passan yine Guillarddan şüphelenir çünkü başka kimseden bu tür hareketler beklenmemektedir. Passan ve Naoko anlaşırlar ve evde Passanın kalmasına karar verirler. Naoko ise çok yakın bir arkadaşında kalacaktır. Bir akşam Passan duştayken gözlerini açar ve etrafın kanla kaplı olduğunu görür ! Kendi üzerine bakar ancak herhangi bir yarası yoktur. ! Kan tavandan akmaktadır. ! Yine polislerin ve olay yeri incelemenin araştırmaları sonucu banyoda bulunan kanın, Passanın 8 ve 6 yaşındaki çocukları Shinji ve Hiroki ye ait olduğu anlaşılır.. 

Passanın bütün şüpheleri yine  Guillard üzerindedir. Ancak Guillardın ve Passanın evinin önünde de bir çok polis beklemektedir. Ayrıca eve giren yada çıkan kimse de görülmemiştir. ?  



          Esas olarak ben kitabı çok çok beğendim. Sonunda başlangıcından çok alakasız ama mükemmel bir bitişle karşılaşıyorsunuz. Yani sonucu tahmin etmenizin imkanı yoookk!!! 
Okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum mükemmel bir polisiye !









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

2 Yaş Sendromu

Emir tam 21 aylık ve 2 yaş sendromuyla mücadeleye başladık.  Şimdi bu 2 yaş sendromu nedir ne değildir bi bakalım dedim ama içinden çıkı...