31 Mart 2017 Cuma

33 Haftalık Gebelik

33 haftayı bugün itibariyle bitirmiş bulunuyoruz. Karnım baya baya büyüdü ve Emir bey tekme atmaktan ziyade sağlı sollu dalıyor diyebilirim. Poposunu bir sağa bir sola dikiyor ve baya sertleşiyor karnım. Brixton Hicks kasılmalarım ise evlere şenlik a dostlar. Öyle ki kasılma geldiğinde kıpırdamak mümkün olmuyor. Zaten yataktan kalkmak, oturmak yaslanmak dik durmak baya baya zor olmaya başladı. Yataktan kalkmak için bildiğin yuvarlanmak zorunda kalıyorum :)) 

32-0 da ki doktor  kontrolümüz de Emir 2000 gram olmuş boyu ise 43 cm di. Daha önce gebelik şekerime baktırmadığım için doktorum bebeğin neden dolayı ileriden gittiğini merak etti ve ertesi gün açlık tokluk şekerine baktırmamı istedi. Duruma göre şeker yüklemesi yapılacaktı ama çok şükür gerek kalmadı. Açlık şekerim 98, tokluk şekerim ise 108 çıktı. Emir zaten en başından beri 5 gün önden gidiyordu bu sefer neden böyle panik yaşattı bize bilmiyorum sanırım canının sıkkın olduğu bir ana denk geldik. Bizimde moralimiz bozuldu ama sonucu güzel aldık çok şükür :)



Bu sabah tartıya göre 75 kilo çıktım. Toplam da 17 kilo almış oluyorum ama görenler çok kilo almamışsın diyor. Sanırım 57-58 aralığında hamile kalmamın etkisi var bunda ve üst bedenimin de fazla zayıf olmasıyla toparladığımı düşünüyorum. Çok zayıf değildim normal kilomdaydım da 20 ye kadar yolu var ya takmıyorum nasıl olsa verilir kilo dediğin nedir ki ;)

Bu haftadan itibaren kontrollerim 20 günde bir olacak doktorum öyle söyledi. Bir sonraki kontrolü iple çekiyorum  acaba ne kadar büyümüş olacak yavrum :) 

Şuan için hamilelik haftamla alakalı yazacak çok bir şey bulamıyorum hazırlıklarım tamam her şey tamam sadece ev temizliği henüz yapılmadı. Evi boyamak için babam teeee Ankara dan gelecek D: Canım benim ya :D Boya sonrası temizlik ise Allah'a emanet yapılır sanırım :D Halılar yıkamaya gidecek, perdeler yıkanıp ütülenip takılacak. Camlar için birisi tutulacak mecburen yada kocamın ellerinden öper artık. Hastane çantam da hazır onu bir sonraki postta fotoğraflı bir şekilde yazıcam söz :) Bu haftalık benden bu kadar öpüldünüz ;)))) mCx










28 Mart 2017 Salı

Kokulu Taş / Bebek Şekeri Yapımı


Merhabalar, 
Malum Emir in gelmesine az kaldı ve hazırlıklar da yavaş yavaş sonlanmaya başladı. Ancak bebek görmeye gelecek misafirlere ne verileceği konusu eksik kalmıştı. Onu da ben tamamladım:)

Kokulu taş siparişi verebileceğiniz bir çok yer var. Bundan sonra bana da sipariş verebilirsiniz çünkü ben bu işi çok sevdim:) irtibat için cekilmezbirkiz@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Malzemeleri Eminönünden temin ettim. Bu tür malzemeleri satan bir çok yer var. 


İhtiyacınız olan eski karıştırma kabı yada plastik bardak, kaşık yada çubuk,  bol miktarda su , kokulu taş tozu, esans, kalıp. 


İlk olarak kalıbınızı taş tozuyla doldurup ölçüsünü almanız işinizi kolaylaştırır. sonra bu kuru tozu karışımı yapacağınız kaba boşaltıp 3/1 ölçüsünde su eklemelisiniz. Esansıda bu aşamada 1 damla olarak ekleyebilirsiniz. Benim tek kalıbım olduğu için kurudukça kalıptan çıkarıp bu işlemi tekrarladım. Pürüzsüz bir karışım yapmanız gerekiyor. Çok sulu olmayacak veya çok katı olmayacak şekilde. Çok fazla su koyarsanız kokulu taşınız kalıptan çıkartırken kırılabilir. Tecrübeyle sabittir :)



Kıvamının biraz koyu olması ise çabuk kurumasını sağlar. yaklaşık 10 dakikada taşınız hazır olacaktır. :)

Karışımı hazırladıktan sonra , kalıba döküp yanlarından hafifçe ittirmek gerekiyor ki içeride hava kabarcığı kalmasın veya desen tam çıksın diye. Taş yapmak bu kadar kolay :) Ben şimdi


arkadaşımdan sipariş aldım ona 50 tane vos vos hazırlayıp göndericem. O yüzden kendi vosvoslarım biraz gecikecek. Süslenmiş halini ayrı bir postta paylaşırım veya instagram dan beni takip ederek görebilirsiniz Tıkktıkkk  :)








23 Mart 2017 Perşembe

Gebelik Halleri 2 //// 32. Hafta Gebelik


32. haftanın sonundan selamlar :))) 
Bugün aslında tam olarak 31 hafta 6 günlük olduk bebişimle :) Bu hafta yaşadığım değişikliklerden / şikayetlerden  en önemlisi karnımın iyice büyümesi ve asla bir şeye yetişememek :)

Masadan tuzu almaya çalışmak, ayakkabı giyinmek, kıyafetleri giyinmek filan ooo çok zor zanaat :D


Mesela geçen haftalarda yaptığım sporlardan bu haftada eser yok çünkü çok halsiz hissediyorum kendimi. Doğumdan sonra bir süre uğraşamam diye baya bir zeytinyağlı yaprak sarması yaptım ve attım derin dondurucuya. Misafir geldikçe çıkartır çıkartır koyarım diye düşünüyorum. Son haftalarda da poğaça börek yapıp atcam dondurucuya. Hazırlıklı olmak lazım her şeye....

Bebeğimin neredeyse her şeyi tamam ancak bi kaç parça daha üst baş almak için yarın emin önüne gitcem. 3 yaşına kadar bir şeylerini alayım diyorum. Hazırda bulunsun :) 



Bebek şekeri ve mevlit şekerlerini de kendim yapmaya karar verdim. :)  aslında  gitti gidiyor gibi sitelerde kokulu taşların 50 tanesi 65 liraya alınabilir ama benim istediğim renkli vosvosların tanesi 2 tl ye geliyor e kendim yapsam daha uygun olur  hemde bana uğraş olur diye düşündüm. Mevlit içinde yine kokulu taştan çerçeve yapıp içine nazar duası koycam. Tülle ve mıknatısla süsleyip o şekilde dağıtmayı düşünüyorum.

Yemek konusuna gelirsek felaket durumdayım anlatamam :D Yediğim şeylerin besin değerinden ziyade şeker içerikli olmasını istiyorum ya bu korkunç birşey :( Normalde asla ağzıma sürmeyeceğim lolipoplar, şekerli sakızlar filan gırla gidiyor. Korkudan eve sarelle aldırmıyorum yerim diye :D Şeker yüklemesi de yaptırmadım bilmiyorum ne durumdayım ama açlık şekerim iyi çıkıyor.  Yine de her ihtimale karşı dikkat etmem lazım. Benim bu tatlı isteğim hamile kalmamla birlikte başladı. Öncesinde tuzlu şeyleri daha çok severdim.



hahahahaha !!!! Hiç komik değil aslında çünkü geceleri deli gibi uykun olmasına rağmen uykuya dalamıyorsun. 
Neden mi ? 


1- sıpan izin vermiyor.
2-karnın yüzünden rahat bir pozisyon bulamıyorsun.
3- vücut git gide ağırlaştığı için tek tarafa yatıp uykuya dalmak gibi bir durum yok. Dönmek için vinç lazım.. !!!
4- Gece boyunda en az 4 defa tuvalete çıkılıyor. Gündüz içtiğin sular gece harekete geçiyor.


Benim 32. haftam böyle geçti :))  Bir sonraki Gebelik Haftasında görüşmek üzere mCx ;)



14 Mart 2017 Salı

Gebelik Halleri -1


Gebelik hallerimde bu hafta :)) 
Bu gerçekten farklı, hem çok anlamlı hemde çok anlamsız bir durum. sonuçta karnında bir bebek var tamam ! nedir bu afra tafra ?? Neymiş efendim telefonu geç açmış ? Neymiş sabahtan beri hiç aramamış ? Neymiş şunu verirmisin yerine versene demiş ?

13 Mart 2017 Pazartesi

31 Haftalık Gebelik

Selamlar selamlar..

31 haftaya girmiş bulunuyoruz böylece sadece 9 haftamız kalmış oluyor :) Düşündükçe heyecanlanıyorum gerçi onunla ilgili her şey beni oldukça fazla heyecanlandırıyor ve düşündürüyor !!

6 Mart 2017 Pazartesi

Bir Minik Sohbet..


Ah canım  yaa.... 
Bahar geldi diye kendimizi parklara, deniz kenarlarına attığımızı sanıyorsan yanılıyorsun valla... Çünkü bahar demek nezle demek..! E bir hamilenin 9 ay boyunca burnu akıyorsa ve ekstra olarak da kanıyor ise bahar bize pek yakın sayılmaz :( 

2 Yaş Sendromu

Emir tam 21 aylık ve 2 yaş sendromuyla mücadeleye başladık.  Şimdi bu 2 yaş sendromu nedir ne değildir bi bakalım dedim ama içinden çıkı...