24 Şubat 2017 Cuma

Jean Cristophe GRANGE /KAİKEN


             Passan, Japonya hayranı ve bir japonla evli olan Fransız bir baş komiserdir. Bir gün kendini ilginç seri cinayetlerin içerisinde bulur. Yakarak öldürülen henüz doğmamış bebekler (annelerinin karınlarından zorla çıkartılmış ) ve annelerinin yanmış bedenlerinden yola çıkarak Guillard isimli kendi geçmişiyle de bağlantısı olan bir galeri sahibine ulaşır ancak kimseyi Guillard' ın katil olduğuna ikna edemez. 

22 Şubat 2017 Çarşamba

29 Haftalık Gebelik

Merhabalar 29. Haftadan bildiriyorum :))

İsmimize karar verdik bebeğimizin adı Emir olacak ❤❤  Aslında ben babasına zibilyon  tane isim yazılmış bir liste verdim oda içinden Emir veya Yiğit  isimlerini beğendi:) bende Emir ismini daha çok yakıştırdım.. Umarım küçük paşam kendisi de beğenir adını ❤❤

Yaklaşık 10 gün önce kontrolüm vardı ve kalça ağrılarımın  sebebinin  Emir beyin kafasını aşağı sol tarafıma yaslamasından  kaynaklandığını öğrendim. Aslında sevindim bu duruma çünkü gerçekten çok ağrıyordu ve bebek pozisyon değiştirince geçti çok şükür ki. Kuyruk sokumu ağrısı içinde ortası delik minderlerden alın dedi. Baya ise yarıyor benden demesi..

Emir bey tam 1 kg 3 gram olmuş! 3 gramı çok önemli lütfen!! Kocaman olmuş resmen ve doktor ultrason  ucunu koyar koymaz gördüğümüz ilk manzara parmağını emmeye çalışan bir fındıktı.. daha doğmadan bu kadar sevilebilir mi bir can???

Vitamin takviyelerime  yenileri eklendi. Omega 3 , D vitamini,  kalsiyum ve magnezyum da  ( kramplar için) kullanıcam artık. Zaten decavit ve gynoferon kullaniyordum artık decavitle de vedalaşmamı  söyledi doktorum..

Bebeğimizin odası da hazır bir kaç eksik dışında. Mesela beşiği, dolabı hazırda bekliyor. Kıyafetleri ütülendi tozlanmasın diye kaldırıldı son haftalarda dolabına asıcam.

Bezi, kremi ve  birde minik sifonyeri gibi ufak tefek eksikleri dışında herşeyi hazır. Bir ara Emir'in  odasınıda  paylaşıcam:)

21 Şubat 2017 Salı

Penye ipten sepet yapımı

Merhaba dostlar,
bu hafta ne yapsam ne yapsam diye düşünürken bir dostumla beyazıta  gidelim dedik. Malum artık İstanbulda buluşacak doğru dürüst  yer kalmadı ve biz beyazıtı, çemberli taşı çok severiz ❤❤ neyse bizim Beyazıt turumuz  kısa sürdü Eminönüne inmeye karar verdik :) kürkçü handa ki dükkanları  bilen bilir yüncüler filan bir sürü zebil  gibi! E bizde o meşhur penye iplerden  aldık ve ilk bebek sepeti mi yapmış oldum böylece ❤❤

İlk olarak minik bir halka yapmalıyız yaklaşık 4 zincir çekip ilk zincire  bakarak bir halka elde ediyoruz. 


                               


Sonraki aşamada zincirlerin ucundaki ipi çekerek halkanın ortasındaki deliğin kapanmasını sağlıyoruz . Siz sihirli halka yapmayı biliyorsanız o daha güzel olur YouTube da bulabilirsiniz. Bende öğrenirken YouTube dan yardım aldım ancak çok net açıklamalar yok şimdiden söyleyim.

İlk sırada 5 zincir yaptık ya hani 2. Sırayı yaparken her boşluğa  çift batıcaz. Çift  sık iğne yani.
Sonraki aşamada tek batıs  yapıcaz.

İşin özü şu yani bir sıra da arttırıyoruz ancak sonraki sırada tek batıyoruz yani arttırmıyoruz.

Eğer her sırada artırmaya kalkarsanız tabanınız  düzgün olmaz.. tecrübeyle sabittir :))


                         


Tabanın çapını 25 cm geçmeyecek şekilde yapın ki şekliniz düzgün olsun kıvrık kıvrık olmasın..

Yan kenarları yapmak ise en kolayı..


Tabanı bitirdiğiniz yerde bir zincir çekiyorsunuz ve bu sefer iki üstünden batmaya başlıyorsunuz. Ancak arttırma yapmamalısınız ki sepetiniz düzgün bir şekilde ilerlesin.


İstediğiniz yüksekliğe çıkınca ise sık iğneyi kapatıp ilmegi  sıkıştırıp kalan ipi aralardan  geçirirseniz bitisiniz mükemmel olacaktır. 

Şimdiden yapacakların ellerine sağlık bir sonraki postta  görüşmek üzere ❤❤❤ 

10 Şubat 2017 Cuma

27 haftalık gebelik

27. Haftadan selamlar:))
Nerden başlasam nasıl ağlasam bilemiyorum şuan.. hazır ortamını bulmuşken biraz yakınayım sizlere  diyorum :))

Bebek git gide büyüdü ve artık sağa sola dönmeleri veya koltuktan kalkmak büyük iş haline geldi diyebilirim. Küçücük bir bebeğin anneye yapabileceklerini yaşamadan anlayamazsınız:)

Yaklaşık 2 haftadır kalmam ağrıyor, özellikle sırt üstü uyuduğum zaman ayağa kalkmakta zorluk çekiyorum. Bi süre sonra kendiliğinden açılıyor ama yürüyüşüm.

Bir dönem kuyruk sokumum  ağrıdı. Oturamıyor veya doğru düzgün yürüyemiyordum. Bunun geçmesine ne sebep oldu bilmiyorum ama iyiki geçti yoksa kıracaktım  o kemiği..

Sol bacağımda bazı geceler kramplar oluyor ve uyanıyorum. Bunu geçirmek içinde magnezyum veya kalsiyum veriyormuş  doktorlar ama henüz kontrole gitmediğim için  konuşamadım. Bunu da not ettim..

Birde bebek durduk yere sertleşip  toplanmaya başlıyor. Braxton  kasılmaları deniyormuş  bu duruma. Ancak benim sıpam bunu sürekli yaptığından bir değişiklik gibi gelmedi bana..

Ve şu bitmeyen kaşıntılar... göbeğim kalcam bacaklarım heryerimde  tatlı bir kaşıntı var.. çeşit çeşit krem ve yağlar kullanıyorum ancak yinede engel olmuyor. Catlayacaksak çatlayalım  kardeşim  !!!!

Bol bol su içiyorum günde en az 2 litre olacak şekilde, 1 bardak süt içiyorum   (günlük olacak uzun ömürlü değil),  yemeklerin yanında bir kase yoğurt yiyorum yani kalsiyumu  bir şekilde almaya çalışıyorum. Kilo alımımda  durdu bu aralar ki bu iyi birşey.. Ankarada hamur işine dayandığım için fazladan 4 kilo aldım 65 ile gittim 69 ile döndüm :D ama geldiğimden beri aynı kilodayim  ve bu ay bunu korursam en azından 1 kilodan  az alirsam  ne mutlu bana 

Bu haftadan böyle işte bakalım doktor kontrolümüz  nasıl geçecek ve sıpam ne durumda   çok merak ediyorum. Belki bu yazıya bir ekleme yapabilirim o zaman görüşmek üzere  (kalp kalp kalp)

9 Şubat 2017 Perşembe

Baby nest yapımı


İlk olarak bu kalıbı çıkarmamız gerekiyor, ben hazır kalıp kullandığım için bu konuda yardımcı olamicam  malesef :) 

İki renkten yapmak istiyorsanız ayrı ayrı birer metre kumaş kullanmanız  gerekiyor. Ancak tek renk yapacaksanız eğer çift en bir metre kumaş işinizi görür..  ben kumaş alırken babynest yapıcam dedim bana bu kumaşları gösterdiler.bir çok renk ve seçenek var zaten İnternet'e gördüğünüz görsellerin de kumaşları bundan..


Kumaşların kullanacağınız yüzleri iç içe bakacak şekilde çevirip düz bir zemine koyun. Üstüne kalıbı  koyup önce sabun veya hafif bir kalem yardımıyla çizin. Yaklaşık 1,5 cm dikiş payı bırakarak kesip malzemeyi hatırlıyoruz.

İlk yapılacak işlem dış kenarı çekmek olacak. Sonra ki işlem ise içine ip geçirmek için bir kat daha dikiş geçilmeli. Hani şu büzgülü olan kısım için.. yaklaşık 1 cm kalınlığında bir ip geçiş yeri olsa yeterlidir. Sonra ipe çengelli  iğne takarak  oradan gecirebilirsiniz. Daha sonra iç kısmı dikmeniz  gerekiyor ama bunun için kumaşın yüzünü çevirmeniz  lazım. İç kısmında kenarlarından  15 cm bırakarak yaklaşık 40-45 cm lik  bir yatak alanı olusturmalısınız.

Bunu da yaptıktan sonra kalan iş doldurmak:))) aslında çok kolaymış değil mi ? Hı hı evet :)

Boncuk elyaf daha iyi olur dediler ama normal elyaf ( kırpık) kullandık ve pufuduk oldu bence.. alt yatak kısmına da metre işi elyaf ve aralarına yine kırpık elyaf koyduk ki bebeğim rahat yatsın. (kalp kalp kalp)

Bundan sonrası açık kalan kısımları dikmek.. işte burada makineye çekmeye zorlanabilirsiniz ama pes etmeyin bir şekilde hallolur. İpleri de çekiştiren çekiştire güzelce büzdürüp bağlıyoruz. Ben ben ayakkabı bağcığı  kullandım ama kurdele ile baglayanlarda  var tamamen size kalmış. Süsleme olarak ise yıldız, ay , fiyonk, papyon gibi şeyler yapabilirsiniz..

Deneyecek olanlara kolay gelsin...

Bir sonraki yazım yatak kenarlarının  yapımı olacak.. görüşmek üzere !

2 Yaş Sendromu

Emir tam 21 aylık ve 2 yaş sendromuyla mücadeleye başladık.  Şimdi bu 2 yaş sendromu nedir ne değildir bi bakalım dedim ama içinden çıkı...