8 Aralık 2016 Perşembe

Hamileyiimmmmm!!!!! --2--




10 hafta gebelik

Günler akıp giderken iş, ev, yemek (böööğğ!!) hayat akıyordu bebeğim yaklaşık 2 cm kadar olmuştu ve biz artık bu durumu herkese söylemiştik.. 

Bir pazar alışverişi sonrası çamaşırımda bir ıslaklık hissettim..??
hemen eve geldik ve aman allahım oda neydi kanamam vardı ve resmen pantolona kadar geçmişti.

aklıma geldikçe kabus gibi geliyor o günler. en yakın hastaneye medipol mega ya gittik ve acilde muayene edildim evet kanama alanı vardı ancak bebeğin durumu ve gelişiminde bir sıkıntı yoktu ( çok şükür) 

10 gün yatış verildi ancak ben ertesi gün yine kendi doktoruma muayene olmak için çalıştığım hastaneye gittim ve ordaki doktorumda aynısını söyledi proluton depot iğne, progestan 200 ( allahımmmm nasıl yapcammm ) ve rahim kasılmalarını engelleyen bir fitil daha verdi ve beni eve postaladı. 

Benim kanamam 4. günde anca kesildi ve kayınvalidem baktı bana 2 hafta sağolsun.. korkudan eve gidemedik çünkü :(


12. hafta gebelik

Derken ikili tarama zamanı gelip çattı ve çok şükür ki buda normal ve sonucu iyi çıktı.  ikili taramada ense ve burun kemiğine bakılıyor ve anneden alınan bir tüp kanla yaş vs değerlerde hesaplanarak bir olasılık ortaya konuluyor. sonucu 10000:1 de çıksa o 1 kişinin siz olmadığını kanıtlamaz. sadece olasılık testi yaptırılmasa da olurmuş diye düşünüyorum. 

önemli olan ense kalınlığının 2 mm nin altında olması ve burun kemiğinin oluşmuş olması..

(ha bu arada çalıştığım hastane beni hamile olduğum gerekçesiyle işten çıkarttılar. Raporu teslim ettiğimde öğrendiler hamileliğimi ve işe başladığım gün işime son verildi. ilk 2 ay deneme süreci koydukları için itiraz edemedim veya şikayet edemedim bahaneleri performans düşüklüğüydü çünkü. Aman canım sonuçta benim mesleğimle alakalı olmayan bir işti çokta umrumda değil açıkcası ama bir gazeteden bu şekilde çıkartılsaydım korkunç üzülürdüm :( 


14 haftalık gebelik

İşten de ayrıldığım için artık o hastaneye devam etmeyeceğim  için başka bir doktor aramaya başladım ve yine Medipol Esenler'den Şehruz Soysal'a gittim. Nohutumun babası da bebesini ilk defa gördü böylece :) 

Doktorumuz bizimle çok güzel ilgilendi bebişimin gelişimi hakkında güzel şeyler söyledi ve kalp atışlarını ilk defa dinledik (kalp kalp kalp ) nohutum bi sn yerinde durmadığı için babasının da dilinden düşmedi o halleri :) henüz karnım tam olarak şişmedi ama pantolonlarımın fermuar kısmı baya rahatsız etmeye başladı. yavaş yavaş hamile kıyafetlerine geçme zamanı geldi sanırım :)

16 haftalık gebelik

En son doktor kontrolümüzden sonra kafam oldukça rahat artık kötü kabuslar görmüyorum veya bebeğime ne oldu napıyo vs vs diye manyak düşüncelerle boğmuyorum kendimi çünkü doktorum çok güzel aydınlattı beni sağolsun. üçlü ve dörtlü test yapmayacaktık o yüzden bu haftalarda evdeyim (malum kronik işsizim)


17 haftalık gebelik

Henüz cinsiyetini bilmiyoruz ancak bu cumartesi doktor kontrolümüz var nohutum düzgün pozisyon alırsa artık hanım mı bey mi öğrenicez :)

sanki yavaş yavaş hareketlerini hissetmeye başladım karnımda ve kasıklarımda bi şişlik oluyor sanki nohutum yumruk şekli almış gibi vee dün artık 3 defa pıt pıtladı sanırım tekme atma denemeleri yapıyor :) ben şimdiden yicem bu çocuğu doğunca napıcam hiç bilmiyorum :) 

7 Aralık 2016 Çarşamba

Hamileyiiimmmmm !!!!!!


Aralık 2016 dan selamlar herkese :) 
en son ağustosta yazmışım çünkü hayatımda bir çok şeyin değiştiği bir dönemi atlatmışım şimdi geri dönüp baktığımda :)

Öncelikle son aylarda bebek düşündüğümüzden bahsediyim istiyorum ama biraz da evlilik özgeçmişi olsun bu yazım :) 29 haziran 2013 de evlendik ancak ben henüz üni. bitirmediğim için ve kocaeli de okuduğum için ( servisle istanbula gidip geliyordum ) bu sürede çocuk düşünmedik e zaten de yaşımız da gençti sonuçta 23 yaşında evlenmişim :)

ama ben çocuk manyağı bir çekilmez olarak çokta çekilmez değildim tabii ki :) adetimin her gecikmesinde testler yapmaya başladım " aa hamilemiyim acaba ? korkuyorum ama bi yandan da istiyorum " lar çoğalmaya başladı ve bu süreçte okulu da bitirdim.. 

Mezun olduktan sonra işe başlamadan çocuk yapmamak ve bu süreçte de kpss ye hazırlanmak konusunda da anlaştık kocişimle. aslında ikimizde çocuk manyağı bir çiftiz ama mevzu kendi çocuğun olunca sanki daha yapacağın çok iş varmışta yetiştiremeyecekmişsin gibi geliyor :) kısaca başkasının olanı çok kolay seviyorsun :)

Neyse 2016 kpss ye de girdim fena olmayan bir puan aldım ama zaten burda da bi isyan etmişliğim vardır bir kaç post geriden okuyabilirsiniz ;)

Baktım benim bu sürede bi gazetede iş bulacağım yok ve 15 temmuz gibi bir olay yaşandı ortalık karışık atamalar gecikecek,  yaş olmuş 26 ulan ne ara çocuk yapcam ben ? isyanlara başladım tabi :D 

Tamam çok uzatmıyorum korunmayı bıraktıktan 3 ay sonra hamile kaldım süppprriiiizzzzzzz!!!!!


Pozitif !!!! 





5 haftalık gebelik
tabi bunu öğrendiğim hafta biz tatile çıkacaktık arabayla önce ankara ya sonra antalyaya gittik adam akıllı denize bile giremedim sanki minik nohutcuğa birşey olacakmış gibi :))

neyse keseyide tatildeyken pimpirikli bir anne adayı olarak hastane hastane gezerken gördük ama henüz kalp atışları yoktu:) 

sonra efendim geri dönüş yoluna çıktık ama benim bulantılar tiksinmeler başladı. hamilelik hastalık değil diyenler bunu ilk kez hamile kalanlara söylemesinler lütfen. bir kere bile kusmadım ama benim için bile çok zordu. allah kolaylık versin :)


7 haftalık gebelik

istanbula döndük ama benim annem harici kimseye söylemedik ( anneme söylediğimden de eşimin haberi yoktu ! e annem o benim tabii ki söyleyecektim!) çünkü kalp atışları vs bir sürü olay vardı kadınlar kulübünden de okuduğum türlü kötü senaryolarıda bir nevi yaşıyordum. 
eşimin teyzesine hastanede geçmiş olsuna gittiğimiz bir akşam acilde muayene olmak istedim ( iyi halt ettim!!) ama doktor ( asistan :/)  "kese var, bebek yok, kalp atışı yok yarın polikliniğe gidin" demez mi ?? aha da bana kadınlar kulübünde geçen uykusuz geceler göründü milletin yaşadığı türlü hikayelerden boş gebelik vs vs bir sürü kötü senaryo ile kafamı doldururken bende işe başlamış oldum..

özel bir hastanede diş polikliniği sorumlusu olmuştum ama hamilelik ve yorgunluk pek anlaşabilen şeyler değillerdi.. ( bu hikayede ayrı mevzu )


8. hafta gebelik

malum hastanede çalışıyorum ama hamile birini kimse işe almaz diye bende gizledim bu durumu. zaten daha gebeliğin başlarındayım e birde bebek görünmedi herşey olabilir diyerek reklam etmek istemedim ama hastanenin kadın doğum doktoruna da kontrol için gün aldım. neyse efenim işte o gün benim minik nohutcuğum göründü yaklaşık 9 mm civarıydı. demek ki benim o haftam boşuna kabus gibi geçmişti ve lanet olasıca asistan bebeğimi resmen görmek istememişti. bunun başka açıklaması olamazdı. :( sonuçta 9 mm de olsa kocaman bir bebekti o benim için :)



Devamı yarın ;))

2 Yaş Sendromu

Emir tam 21 aylık ve 2 yaş sendromuyla mücadeleye başladık.  Şimdi bu 2 yaş sendromu nedir ne değildir bi bakalım dedim ama içinden çıkı...