17 Nisan 2017 Pazartesi

Cibinlik Yapımı

Malzemeler;

2 metre tül 
Cibinlik demiri
Kurdele 
Silikon tabancası 
İğne iplik 

Yapılışı;

Tülü beşiğinizin boyuna göre ikiye katlayın ve uc kısmından 3 cm kadar kıvırın. Bu kivirdiginiz kısım çubuğun içine geçecek kısımdır. Ne kadar uzun dikerseniz pilileri o kadar fazla olur.

Tülü ortalayıp kıvırdıgınız kısımları dikin ben yaklaşık 50 cm kadar dikmistim ben sizin zevkinize kalmış tabii ki. Kurdelesini de dikişlerin üzerine gelecek şekilde ayarlayın ve silikon tabancasıyla yapıştırın. 





Tülü  cibinliginizin başlığına geçirip beşiğinize takabilirsiniz.



Benim yaptığım hata şu oldu, Cibinligin bir uzun birde kısa katı oluyor ben kısa katını yanlışlıkla iç kısımda bırakmışım:) artık o tarafı kesilmek zorunda. Siz dikerken dışa gelecek şekilde ayarlarsiniz.



15 Nisan 2017 Cumartesi

35 haftalık gebelik

35. Haftanın bitişini gururla sunarım:)

34 ve 35,. Haftadan beni en çok zorlayan şey kaşıntı ve kuyruk sokumumdaki ağrılar oldu. Karnım artık iyice (baya baya ) büyüdü. Bu hafta evde boya badana işleri vardı. Babam ankaradan geldi ve sağolsun evimizi boyadı. Bana çok iş kalmadı ama ben tabii ki rahat durmadım yine de banyoyu tuvaleti filan yıkadım ortalığı temizledim baya yoruldum yani. Pazar sabah uyandığımda bebeğin hareketlerini fazla hissetmedigimi farkettim. Ben ben panik cekilmezbirkiz!

Ne yaparsam yapayım sıpam oynamadı ya düşünsene? Kafayı yiyecektim neredeyse :( arabaya bindiğimiz de oynamaya başladı ama yine de görüşelim doktorla dedik.

Her zaman gittiğimiz hastaneye gittik ancak nöbetçi olarak başka bir doktor Vardı. Muayene etmeye başlamadan önce yenidogan yoğun bakımının olmadığını medipol mega ya gitmemiz gerektiğini tavsiye etti!! Muayene sonucu herşey yolundaydı sadece bebekte şeker olabilir kilo olarak da önden gittiğini söyledi 2900 olarak olctu bebegi. Hakeretsizliginin sebebinin yorgunluktan oldugunu soyledi ancak her ihtimale gece yatış yapmayı,  24 saat gözetim de kalmamiz gerektiğini söyledi. Resmen para göz bir doktordu.  Koşarak kaçtık oradan:)

Kendi doktorum bile tahlillerini sağlık ocağında yaptır gel diyordu bu kadının böyle panik halimizden yararlanmaya çalışması midenizi bulandırdı resmen.
Ertesi gün kendi doktoruma gittim tek sorun bebeğin 2 hafta önce gitmesiydi. Bu doktor da 3300 kg olarak ölçtu ve bir dönem şekerimin yükseldiğini buda bebeğin çok kilo almasına neden olduğunu söyledi. Bir haftadır şeker ve karbonhidrat diyeti yapıyorum. 2. Günde 2 kilo vermiştim bakalım pazartesi kaç kilo çıkıcam:)

Geceleri uykuya dalmada sorun çekmiyorum sadece çok uyanıyorum ve en az 4 defa tuvalete kalkıyorum. Sağ veya sol tarafım uyuşmuş vaziyette uyanıyorum. Bazen sırt üstü yatarken uyanıyorum belim çok ağrıyor:(  zaten yataktan kalkmak büyük maharet gerektiriyor bunu bi bilin :)

Benim için 35. Hafta bitti bir sonraki haftada görüşmek üzere    ;))

2 Yaş Sendromu

Emir tam 21 aylık ve 2 yaş sendromuyla mücadeleye başladık.  Şimdi bu 2 yaş sendromu nedir ne değildir bi bakalım dedim ama içinden çıkı...